A A A K K K

Аналіз регуляторного впливу  проекту змін до Порядку надання державними органами приватизації згоди на подальше відчуження та передачу в заставу об’єктів, обтяжених зобов’язаннями їх власників перед державою

від 28 вересня 2009 р.

АНАЛІЗ
регуляторного впливу проекту змін до Порядку надання державними органами приватизації згоди на подальше відчуження та передачу в заставу об'єктів, обтяжених зобов'язаннями їх власників перед державою

1. Обґрунтування необхідності державного регулювання шляхом прийняття цього нормативного акта.

Чинний Порядок надання державними органами приватизації згоди на подальше відчуження та передачу в заставу об'єктів, обтяжених зобов'язаннями їх власників перед державою від 30.03.2001 №500, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 26.04.2001 за № 370/5561 (далі - Порядок) регулює відносини, які виникають між державним органом приватизації, що здійснює контроль за виконанням зобов'язань власника об'єкта перед державою, власником об'єкта та претендентом на придбання об'єкта при його відчуженні та передачі в заставу власником в період дії зобов'язань.

В процесі користування зазначеним нормативним актом виникла необхідність унесення змін в частині доповнення документу розділом щодо особливостей погодження подальшого відчуження цілісного майнового комплексу та уточнення переліку документів.

2. Аналіз впливу, який справлятиме регуляторний акт на ринкове середовище, забезпечення прав та інтересів суб'єктів господарювання, громадян та держави.

Доповнення Порядку зазначеним положенням дозволить впорядкувати і скоротити нераціональні витрати суб'єктів господарювання на вирішення питань розпорядження власним майном.

3. Відповідність проекту принципам державної регуляторної політики.

Адекватність проекту підтверджується практикою надання згоди на подальше відчуження та передачу в заставу об'єктів, обтяжених зобов'язаннями їх власників перед державою.

Ефективність проекту спрямована на забезпечення врегулювання відносин, які виникли у процесі надання державними органами приватизації згоди на подальше відчуження та передачу в заставу об'єктів, обтяжених зобов'язаннями їх власників перед державою.

Передбачуваність та прозорість проекту забезпечується повнотою розкриття процедури надання згоди на подальше відчуження та передачу в заставу об'єктів, обтяжених зобов'язаннями їх власників перед державою.

Врахування громадської думки щодо проекту досягається шляхом його розміщення на сайті Фонду у мережі Інтернет з метою оприлюднення та отримання зауважень та пропозицій.

Директор ДепартаментуЮ. Нікітін