A A A K K K

Пояснювальна записка до проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду державного майна"

від 22 липня 2008 р.

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду державного майна"

1. Обґрунтування необхідності прийняття акта

Проект постанови розроблений на виконання доручення віце-прем'єр-міністра України І.Васюника від 20.03.2008 №51884/81/1-07.

Громадські організації інвалідів створюються з метою забезпечення адаптації та соціальне захисту інвалідів.

2. Мета і шляхи її досягнення

Головною метою внесення змін до Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду державного майна є створення рівних умов розміщення всіх громадських організацій.

Шляхом зменшення розміру річної орендної ставки буде надана додаткова можливість для забезпечення виконання ними своїх статутних завдань.

3. Правові аспекти

Є чинною Методика розрахунку і порядку використання плати за оренду державного майна, затверджена постановою КМУ від 04.10.1995 № 786 (зі змінами і доповненнями).

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Реалізація постанови не потребує додаткових фінансових, матеріальних та інших витрат.

5. Позиція заінтересованих органів

Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду державного майна" стосується повноважень Фонду державного майна України, Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства фінансів України, Міністерства юстиції України.

6. Регіональний аспект

Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду державного майна" носить загальнодержавний характер.

7. Громадське обговорення

Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду державного майна" не потребує громадських обговорень.

8. Прогноз результатів

Можливість зменшення розміру річної орендної плати для розміщення громадських організацій інвалідів призведе до більш ефективного забезпечення прав інвалідів та надання іншої допомоги інвалідам.

Голова ФондуВ.Семенюк-Самсоненко