A A A K K K

Аналіз регуляторного впливу проекту наказу ФДМУ "Про внесення змін до Порядку проведення пільгового продажу акцій ВАТ, затвердженого наказом ФДМУ від 03.07.2000 N1368"

від 5 вересня 2005 р.

Аналіз регуляторного впливу проекту наказу Фонду державного майна України "Про внесення змін до Порядку проведення пільгового продажу акцій відкритих акціонерних товариств, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 03.07.2000 N1368"

Порядок проведення пільгового продажу акцій є єдиний нормативний акт, який встановлює механізм пільгового продажу акцій працівникам та колишнім працівникам підприємств, що приватизуються. Зазначений порядок в процесі пільгового продажу акцій регулює взаємовідносини між працівниками (в тому числі і колишніми) підприємств, що приватизуються та адміністрацією цих підприємств, а також відносини останніх з державою в особі Фонду державного майна України.

У зв'язку з прийняттям Закону України "Про внесення зміни до статті 25 Закону України "Про приватизацію державного майна" від 02.06.05 N2629-IV та з метою виконання пункту 2 доручення Кабінету Міністрів України від 24.06.05 N32122/1/1-05 Фонд державного майна України розробив проект наказу "Про внесення змін до Порядку проведення пільгового продажу акцій відкритих акціонерних товариств, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 03.07.2000 N1368".

Виходячи з того, що у вищезазначеному Законі виключена четверта частина статті 25 (у якій йдеться про надання права на пільгове придбання 5-ти відсотків акцій керівниками та головними спеціалістами підприємств, що приватизуються) ФДМУ вніс відповідні зміни до Порядку проведення пільгового продажу акцій відкритих акціонерних товариств, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 03.07.2000 N1368". Зокрема із нормативного документу виключені норми, які регулювали пільговий продаж акцій керівникам та головним спеціалістам, що було передбачено частиною четвертою статті 25 Закону України "Про приватизацію державного майна". Прийняття проекту наказу є приведення у відповідність нормативного акту до зазначеного Закону України.

Нова редакція Порядку в достатній мірі регулює проведення пільгового продажу акцій працівникам та колишнім працівникам, які згідно з чинним законодавством мають право на пільгове придбання акцій.

Реалізація наказу не потребує додаткових фінансових та матеріальних витрат. Термін дії акта не обмежений.

Заступник директора ДепартаментуТ.Гуменюк