A A A K K K

Щодо застосування нової Типової форми договору доручення на виконання функцій з управління пакетом акцій, що належить державі

№ 10-17-5510 від 20 квітня 2004 р.

Інструктивний лист ФДМУ

від 21.04.2004N 10-17-5510

Щодо застосування нової Типової форми договору доручення на виконання функцій з управління пакетом акцій, що належить державі

Органи управління державними корпоративними правами (за списком)

Наказом Фонду державного майна України від 01.03.2004 N 383, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 24 березня 2004 року за N 365/8964, затверджені нові Типова форма договору доручення на виконання функцій з управління пакетом акцій, що належить державі, та додаток до нього (Завдання відповідальному представнику держави на здійснення функцій з управління корпоративними правами держави).

Ураховуючи вищевикладене, в подальшому договори доручення на виконання функцій з управління пакетами акцій, що належать державі, та Завдання відповідальним представникам держави на здійснення функцій з управління корпоративними правами держави (починаючи із завдань на 2004 рік) слід укладати відповідно до нових типових форм.

Крім того, потрібно проаналізувати роботу всіх відповідальних представників держави на предмет доцільності подальшого виконання такими особами функцій з управління пакетами акцій ВАТ.

За результатами такого аналізу, а також за результатами проведених загальних зборів акціонерів треба переукласти відповідно до нової типової форми всі чинні на сьогодні договори доручення.

У випадку переукладення договору доручення з тією самою особою слід видати наказ про дострокове припинення дії договору доручення на виконання функцій з управління пакетами акцій, що належать державі у ВАТ, який був укладений відповідно до Типової форми договору доручення на виконання функцій управління пакетом акцій, що належить державі*, затвердженої наказом ФДМУ від 24.05.2000 N 1065. Указати в наказі, що підставою дострокового припинення договору доручення на виконання функцій з управління пакетом акцій, що належить державі, є підпункт "в" пункту 3.3 зазначеного в цьому наказі договору доручення.

Водночас слід зазначити таке.

У п. 1.1 договору доручення конкретизується кількість акцій, що становить певний відсоток статутного фонду Товариства, в межах яких Представник здійснює функції з управління корпоративними правами держави. Ураховуючи те що розмір пакета акцій може змінюватися, в подальшому слід вносити відповідні уточнення до цього пункту договору, оформлюючи це як додаток до договору, що має бути підписаний Сторонами договору (типова форма додатку додається).

Також під час укладення договорів доручення слід виключити п. 12.1 типового договору доручення. У свою чергу п.12.2 викласти таким чином:

"12.1. Цей договір укладено в трьох примірниках". Відповідно нумерацію пункту 12.3 замінити на 12.2.

У п. 5.1 договору доручення слід зазначати, що термін дії договору становить 3 роки.

Після підписання Сторонами договори доручення мають бути надіслані до Фонду державного майна України на реєстрацію у звичайному порядку.

Також ще раз звертаємо вашу увагу на те, що відповідальний представник держави в органах управління відкритих акціонерних товариств, де державі належить не менш як 50 % акцій статутного фонду товариства, повинен бути обраний (призначений) головою наглядової ради такого товариства.

Перший заступник Голови Фонду Є. Григоренко


ЗавантажитиДодаток