A A A K K K

Аналіз впливу регуляторного акту до проекту Положення про конкурсний відбір виконавців екологічного аудиту

від 23 березня 2006 р.

Аналіз впливу регуляторного акту
до проекту Положення про конкурсний відбір виконавців екологічного аудиту

1. Об­рунтування необхідності прийняття акта.

Положення про конкурсний відбір виконавців екологічного аудиту (далі Положення) розроблено з метою реалізації вимог Закону України "Про екологічний аудит", постанови Верховної Ради України від 07.07.92 N 2558-ХІІ "Про Тимчасове положення про Фонд державного майна України" та постанови кабінету Міністрів України "Про закупівлю послуг в процесі приватизації" від 06.05.01 N 422.

Це Положення визначає процедуру підготовки, організації та проведення конкурсного відбору екологічних аудиторів державним органом приватизації.

За допомогою цього нормативного акту передбачається відбір екологічного аудитора для здійснення обов'язкового екологічного аудиту об'єкта приватизації.

Метою прийняття Положення є нормативне врегулювання процедури відбору виконавця обов'язкового екологічного аудиту.

Предметом правового регулювання нормативного акту є процедура відбору екологічного аудитора.

2. Цілі державного регулювання.

Положення розроблено з метою відбору виконавця обов'язкового екологічного аудиту, зменшення витрат спеціального фонду Державного бюджету України на відшкодування витрат органів приватизації на проведення робіт з виконання обов'язкового екологічного аудиту.

3. Визначення альтернативних способів досягнення зазначених цілей та аргументів.

На сьогодні не існує альтернативних способів досягнення зазначених цілей, так як в нормативному полі України відсутній нормативно-правовий акт, який би регламентував процедуру відбору виконавців екологічного аудиту для проведення обов'язкового екологічного аудиту у випадках, передбачених Законом України "Про екологічний аудит".

4. Строк дії акта.

Строк дії акта необмежений. Зміни та доповнення до цього Положення можуть прийматися у разі прийняття нових регуляторних актів, що будуть впливати на вимоги зазначеного регуляторного акта та потребувати врегулювання.

5. Цілі і завдання прийняття акта.

Прийняття Положення надасть можливість державним органам приватизації здійснювати відбір виконавців екологічного аудиту для проведення обов'язкового екологічного аудиту у випадках, передбачених Законом України "Про екологічний аудит".

6. Загальна характеристика і основні положення проекту акта.

Проект Положення визначає процедуру підготовки, організації та проведення відбору виконавців екологічного аудиту на конкурентних засадах. Формулює критерії для визначення переможця та регламентує взаємодію органів приватизації, конкурсних комісій та учасників відбору.

7. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання.

Господарський кодекс України, Цивільний кодекс України, Закон України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", Закон України "Про екологічний аудит", Закон України "Про приватизацію державного майна", Постанова Кабінету Міністрів України "Про закупівлю послуг в процесі приватизації" від 06.05.01 N 422.

8. Фінансово-економічне об­рунтування.

Додаткових витрат Державного бюджету України не потребує.

9. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків прийняття акта.

Запровадження екологічного аудиту при проведенні приватизації, оренди та інших форм зміни власності дозволить забезпечити дотримання норм Закону України "Про екологічний аудит", покращить екологічну ситуацію в регіонах.

Заступник Голови ФондуД.Парфененко