A A A K K K

Зміни і доповнення до Порядку передачі Фонду державного майна України часток (паїв, акцій), що належать державі, в майні суб'єктів підприємницької діяльності

від 1 липня 2008 р.

ПРОЕКТ

 ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Фонду державного майна України
від "____"______ 2008 р. №______

Зміни і доповнення до Порядку передачі Фонду державного майна України часток (паїв, акцій), що належать державі, в майні суб'єктів підприємницької діяльності

1. У заголовку і тексті Порядку з додатками в усіх відмінках слова "в майні суб`єктів підприємницької діяльності" замінити словами "у статутних капіталах суб`єктів господарювання", слово "термін" замінити словом "строк", слово "екземпляри" - словом "примірники" у відповідному відмінку.

2. Пункт 1 Порядку викласти у такій редакції:

"1. Цей Порядок визначає механізм передачі часток (паїв, акцій) (далі - об`єкт передачі), які залишилися за державним підприємством відповідно до п.7 Декрету Кабінету Міністрів України від 31.12.92 №24-92 "Про впорядкування діяльності суб`єктів підприємницької діяльності, створених за участю державних підприємств" та вартість яких вилучена в процесі приватизації (корпоратизації) з чистої вартості цілісного майнового комплексу, відповідно до п.31 Методики оцінки майна, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 10.12.03 №1891, або не врахована в балансі підприємства на дату оцінки.

Частки (паї, акції), які не були переоформлені на державні органи приватизації відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України від 31.12.92 №24-92, підлягають передачі Фонду державного майна України відповідно до цього Порядку".

3. У пункті 4 Порядку після слів "видання наказу" виключити слово "Фонду" та виключити слова "в якому окремим пунктом зазначається така передача".

4. Пункт 5 Порядку після слова "приватизації" доповнити словом "(корпоратизації)".

5. У пункті 6 Порядку та далі у тексті Порядку і додатку 1 до Порядку у всіх відмінках слова "суб`єкт підприємницької діяльності" замінити словами "суб`єкт господарювання" у відповідному відмінку.

6. Абзац 4 пункту 6 Порядку після слова "приватизації" доповнити словом "(корпоратизації)" та кінець речення доповнити словами "та на момент передачі до Фонду".

7. Доповнити Порядок пунктами 7-10, викладеними у такій редакції:

"7. Фонд у місячний строк розглядає наданий пакет документів та підписує зі свого боку Акт приймання-передачі або відмовляє у підписанні наданого Акта.

8. Відмова Фонду у підписанні Акта приймання-передачі та/або у прийнятті об`єкта можлива у випадках:

1) оформлення Акта приймання-передачі не відповідно до цього Положення;

2) відсутності необхідного пакета документів (документів, що підтверджують наявність часток (паїв, акцій) на момент передачі або наявність суб`єкта господарювання, частки (паї, акції) якого підлягають передачі);

3) неможливості передачі до Фонду об'єкта у зв`язку з:

- відсутністю об'єкта передачі;

- відсутністю суб'єкта господарювання, частки (паї, акції) якого підлягають передачі;

4) неможливості прийняття Фондом об`єкта у зв'язку з тим, що:

- об'єкт не може бути класифіковано як об'єкт приватизації групи Е;

- оформлення права власності Фондом на частки (паї, акції) обмежується законодавством країни місцезнаходження суб`єкта господарювання;

- об'єкт передачі обтяжений додатковими зобов`язаннями або рішенням суду.

9. У випадку неможливості передачі до Фонду часток (паїв, акцій) через відсутність об`єкта передачі або суб`єкта господарювання, частки (паї, акції) якого підлягають передачі, або у випадках неможливості прийняття Фондом об`єкта, їх вартість підлягає грошовій компенсації, сума якої визначається відповідно до Методики оцінки майна. Розрахунок оформлюється за формою, зазначеною в додатку 3 до цього Порядку.

10. Після надходження на рахунок Фонду повної суми компенсації, визначеної відповідно до пункту 9 цього Порядку, акціонерному товариству надається відповідна довідка, яка є підставою для списання з балансу товариства вартості довгострокових фінансових інвестицій".

У зв`язку з цим пункти 7-13 Порядку вважати відповідно пунктами 11-17.

8. У пункті 7 Порядку виключити слова "наказ Фонду державного майна про створення акціонерного товариства та".

9. Пункт 10 Порядку після слова "приватизації" доповнити словом "(корпоратизації)" та доповнити абзацом у такій редакції: "Витрати, пов`язані з передачею часток (паїв, акцій), покладаються на акціонерне товариство".

10. Пункт 11 Порядку викласти у такій редакції: "Регіональні відділення та структурні підрозділи центрального апарату Фонду, що складають акти оцінки підприємств, які приватизуються (корпоратизуються), в десятиденний строк після затвердження наказу про створення акціонерного товариства надають інформацію про вилучені частки (паї, акції) до Департаменту міждержавних майнових відносин та спільних підприємств центрального апарату Фонду".

11. Пункт 12 Порядку після слова "приватизації" доповнити словом "(корпоратизації)".

12. У додатку 1 до Порядку виключити слова "Методики оцінки вартості майна під час приватизації та" і додаток 1 до Порядку після слів "Про приватизацію державного майна" доповнити словами "та Порядку передачі Фонду державного майна України часток (паїв, акцій), що належать державі, у статутних фондах суб`єктів господарювання".

13. Частину першу додатку 1 до Порядку після слова "приватизації" доповнити словом "(корпоратизації)" та слово "приватизується" замінити словом "корпоратизується".

14. У додатку 2 до Порядку у всіх випадках після слів "що приватизується" доповнити словом "(корпоратизується)".

15. Доповнити Порядок додатком 3, що додається.

Директор Департаменту міждержавних майнових відносин та спільних підприємствТ. Степура


Завантажити Додаток