A A A K K K

Аналіз регуляторного впливу проекту Положення про порядок анулювання сертифікатів суб'єктів оціночної діяльності - суб'єктів господарювання та їх поновлення після анулювання

від 13 грудня 2005 р.

Аналіз регуляторного впливу проекту Положення про порядок анулювання сертифікатів суб'єктів оціночної діяльності - суб'єктів господарювання та їх поновлення після анулювання

1. Опис проблем

Проект Положення про порядок анулювання сертифікатів суб'єктів оціночної діяльності - суб'єктів господарювання та їх поновлення після анулювання розроблено з метою встановлення порядку анулювання сертифікатів суб'єктів оціночної діяльності - суб'єктів господарювання, а також процедури їх поновлення.

2. Головні цілі прийняття акта

Проектом передбачено встановлення механізму анулювання та поновлення сертифікатів суб'єктів оціночної діяльності - суб'єктів господарювання.

3. Оцінка альтернативних способів досягнення зазначений цілей

Питання, що передбачені проектом Положення, врегульовані Законом України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні".

4. Опис механізмів і заходів для вирішення проблеми

Проектом встановлені підстави та порядок анулювання сертифікатів суб'єктів оціночної діяльності - суб'єктів господарювання, а також процедура та механізми їх поновлення.

Анулювання сертифікатів суб'єктів оціночної діяльності здійснюється наказом Фонду державного майна України на підставі:

  • висновку Наглядової ради з питань оціночної діяльності;
  • за рішенням суду або за умови звільнення оцінювачів;
  • ліквідації (реорганізації) суб'єкта оціночної діяльності або виявлення порушень ст.8 Закону України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні", тощо.
Видача нових сертифікатів після анулювання попередніх відбувається з урахуванням чинних кваліфікаційних свідоцтв оцінювача (оцінювачів) і відповідно до зазначених у них напрямів оцінки майна та спеціалізації у межах напрямів.

5. Вірогідність досягнення поставлених цілей

Запровадження зазначеного акта забезпечить високу вірогідність досягнення поставлених цілей.

6. Очікувані результати

Позитивні:

Проект Положення про порядок анулювання сертифікатів суб'єктів оціночної діяльності - суб'єктів господарювання та їх поновлення після анулювання сприятиме підвищенню ефективності роботи суб'єктів оціночної діяльності, що зумовить позитивні наслідки для держави.

Негативні: немає.

7. Показники результативності акта

  • вплив на якість роботи суб'єктів оціночної діяльності при виконанні робіт з оцінки майна;
  • уточнення випадків анулювання сертифікатів суб'єктів оціночної діяльності, а також запровадження процедури їх поновлення.

8. Заходи для відстеження результативності акта

  • проведення рецензування звітів про оцінку майна;
  • ведення Державного реєстру суб'єктів оціночної діяльності;
  • забезпечення реалізації управлінських рішень.

Заступник Голови ФондуО.Потімков