A A A K K K

Аналіз впливу регуляторного акту Проекту наказу "Про затвердження змін та доповнень до положень з питань приватизації майна в агропромисловому комплексі"

від 22 березня 2006 р.

Аналіз впливу регуляторного акту
Проекту наказу "Про затвердження змін та доповнень до положень з питань приватизації майна в агропромисловому комплексі"

1. Об­рунтування необхідності прийняття акта.

Зміни та доповнення до Положень розроблені з метою приведення їх у відповідність до абзацу другого частини четвертої ст. 27 Закону України "Про приватизацію державного майна" та підпункту 5.1.19 пункту 5.1 статті 5 Закону України "Про податок на додану вартість".

2. Цілі державного регулювання.

Привести у відповідність до чинного законодавства Типову форму договору про безоплатну передачу акцій, Типову форму договору купівлі-продажу акцій (Додатки 4, 5 до Положення про порядок приватизації несільськогосподарських підприємств і організацій агропромислового комплексу), Зразковий договір купівлі-продажу (державного майна з розстроченням платежів), Зразковий договір безоплатної передачі майна (акцій) (Додатки 1, 2 до Положення про порядок приватизації майна радгоспів та інших державних сільськогосподарських підприємств, а також заснованих на їх базі орендних підприємств).

3. Визначення альтернативних способів досягнення зазначених цілей та аргументів.

Не існує.

4. Строк дії акта.

Строк дії акта не обмежений у часі. Зміни та доповнення до Положень можуть бути скасовані у разі внесення змін до чинного законодавства, що будуть впливати на вимоги зазначеного регуляторного акта та потребувати врегулювання.

5. Цілі і завдання прийняття акта.

Прийняття цих змін та доповнень до Положень надасть можливість забезпечити надходження коштів до державного бюджету у результаті стягнення податку на додану вартість при оформленні договорів безоплатної передачі майна (акцій) у процесі приватизації підприємств приватизація яких здійснюється відповідно до Закону України "Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі".

6. Загальна характеристика і основні положення проекту акта.

Зміни та доповнення до Положень з питань приватизації в агропромисловому комплексі вносяться з метою урегулювання питання сплати податку на додану вартість та переходу права власності у процесі безоплатної передачі майна (акцій) під час приватизації підприємств агропромислового комплексу відповідно до Закону України "Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі".

7. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання.

Закон України "Про податок на додану вартість", Закон України "Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі", Закон України "Про приватизацію державного майна".

8. Фінансово-економічне об­рунтування.

Реалізація змін та доповнень до Положень не потребує додаткових матеріальних витрат.

9. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків прийняття змін до Положень.

Прийняття змін та доповнень до Положень дозволить збільшити надходження до Державного бюджету України

Директор ДепартаментуВ. Красовський