A A A K K K

Про внесення змін до статті 6 Закону України "Про правовий режим майна у Збройних Силах України"

від 21 лютого 2008 р.

Проект

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення змін до статті 6 Закону України "Про правовий режим майна у Збройних Силах України"

Верховна Рада України постановляє:

1. Внести зміни до статті 6 Закону України "Про правовий режим майна у Збройних Силах України" (Відомості Верховної Ради України, 1999 р., № 48, ст. 407), виклавши її в такій редакції:

"Стаття 6. Відчуження військового майна

Рішення про відчуження та реалізацію військового майна, що є придатним для подальшого використання, але не застосовується у повсякденній діяльності військ, і надлишкового військового майна приймає Кабінет Міністрів України за поданням Міністерства оборони України шляхом затвердження:

переліків військового майна, у тому числі надлишкового озброєння, військової та спеціальної техніки, іншого майна (крім нерухомого), що відчужується;

переліків нерухомого військового майна, зокрема військових містечок, що відчужується.

Відчуження військового майна, у тому числі надлишкового озброєння, військової та спеціальної техніки, іншого майна (крім нерухомого), здійснюється Міністерством оборони України на конкурентних засадах (крім майна, що є матеріальним носієм секретної інформації, та майна, що реалізується на зовнішньому ринку) через уповноважені Кабінетом Міністрів України підприємства та організації. Відчуження нерухомого військового майна, зокрема військових містечок, здійснюється Фондом державного майна України та його регіональними відділеннями в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Відчуження військового майна (крім нерухомого), списаного згідно з рішенням Міністерства оборони України, здійснюється Міністерством оборони України на конкурентних засадах через уповноважені Кабінетом Міністрів України підприємства та організації, визначені ним за результатами конкурсу.

Вартість нерухомого військового майна, що відчужується, визначається відповідно до методики оцінки майна, затвердженої Кабінетом Міністрів України, та інших нормативно-правових актів, що встановлюють порядок проведення оцінки майна у разі приватизації.

Методика оцінки військового майна, у тому числі надлишкового озброєння, військової та спеціальної техніки, іншого майна (крім нерухомого), а також порядок його відчуження та реалізації затверджуються Кабінетом Міністрів України.

Кошти, одержані від реалізації військового майна, зараховуються до державного бюджету. Витрати державних органів приватизації, пов'язані з підготовкою такого майна до продажу та його продажем, здійснюються за рахунок коштів державного бюджету.".

2. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.