A A A K K K

Повідомлення про оприлюднення доопрацьованого проекту наказу Фонду державного майна України «Прозатвердження Порядку ведення єдиної бази даних звітів про оцінку»

Повідомлення про оприлюднення
доопрацьованого проекту наказу
Фонду державного майна України «
Прозатвердження
Порядку
ведення єдиної бази даних звітів про оцінку»

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» повідомляється про оприлюднення з 22 березня 2018 року на веб-сайті Фонду державного майна України доопрацьованого з урахуванням зауважень та пропозицій, наданих, окрема від саморегулівних організацій оцінювачів, проекту наказу Фонду державного майна України «Прозатвердження Порядку ведення єдиної бази даних звітів про оцінку».

Проект наказу Фонду державного майна України «Прозатвердження Порядку ведення єдиної бази даних звітів про оцінку» розроблено на виконання вимог Закону України  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році» (07 грудня 2017 року № 2245-VIII), згідно з яким до статті 172 Податкового кодексу України внесені суттєві зміни щодо забезпечення визначення оціночної вартості майна для цілей обчислення доходу платника податку – фізичної особи від продажу (обміну) майна (крім випадків успадкування та дарування майна).

Метою підготовки проекту наказу Фонду державного майна України «Прозатвердження Порядку ведення єдиної бази даних звітів про оцінку»є удосконалення правового регулювання у сфері оціночної діяльності, підвищення якості послуг з оцінки майна у випадках, передбачених Податковим кодексом України, впровадження механізму виявлення недоліків та/або порушень при складанні звітів про оцінку майна, інформація з яких вноситься до єдиної бази даних звітів про оцінку майна, перевірки звітів про оцінку майна на відповідність вимогам нормативно-правових актів з оцінки майна.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу Фонду державного майна України «Прозатвердження Порядку ведення єдиної бази даних звітів про оцінку» просимо надсилати у письмовій та електронній формі протягом одного місяця з дня оприлюднення цього повідомлення на адресу: 01133, м. Київ,вул. Генерала Алмазова, 18/9, Департамент оцінки майна, майнових прав та професійної оціночної діяльності Фонду державного майна України. Адреса електронної пошти: axel@spru.gov.ua.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу Фонду державного майна України «Прозатвердження Порядку ведення єдиної бази даних звітів про оцінку» від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, приймаються Фондом державного майна України протягом місяця від дати його  оприлюднення.

Проект наказу

Порядок ведення єдиної бази даних звітів про оцінку

Додатки до Порядку

Пояснювальна записка

Аналіз регуляторного впливу