A A A K K K

Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Фонду державного майна України «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Фонду державного майна України від 24 грудня 1993 року № 583, Національного банку України від 18 лютого 1994 року № 30»

Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Фонду державного майна України «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Фонду державного майна України від 24 грудня 1993 року № 583, Національного банку України від 18 лютого 1994 року № 30»​​

Відповідно до статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» повідомляється про оприлюднення з 01.10.2015 на сайті Фонду державного майна України проекту наказу Фонду державного майна України «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Фонду державного майна України від 24 грудня 1993 року      № 583, Національного банку України від 18 лютого 1994 року № 30» (далі - Наказ) з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних, юридичних осіб та їх об’єднань.

Метою прийняття даного проекту Наказу є приведення нормативно-правових актів Фонду державного майна України (далі – Фонд) у відповідність до вимог чинного законодавства.
Державною програмою приватизації на 2012 – 2014 роки, затвердженою Законом України  від 13 січня 2012 року № 4335-VI, передбачено здійснення заходів із завершення процесу закриття сертифікатної приватизації. Заходи передбачають вилучення з обігу (списання та знищення) приватизаційних майнових сертифікатів, компенсаційних сертифікатів та житлових чеків. 
Таким чином, довірчі товариства не мають права здійснювати діяльність з приватизаційними паперами, а типовий договір підлягає перегляду.
В той же час, відповідно до Закону України «Про Фонд державного майна України» регулювання договірних відносин між комерційним банком та довірчим товариством не відноситься до компетенції Фонду.  
Зважаючи на викладене вище та враховуючи те, що інші послуги комерційних банків довірчим товариствам, крім послуг, що пов’язані з приватизаційними паперами, врегульовані законодавством України про банки та банківську діяльність, зазначений спільний наказ Фонду та Національного банку України підлягає визнанню таким, що втратив чинність.
Зауваження та пропозиції до проекту Наказу просимо надсилати в паперовому вигляді на адресу Фонду державного майна України: 01601, м. Київ - 133, вул. Кутузова, 18/9, та в електронному вигляді на адресу електронної пошти: lisovoy@spfu.gov.ua. 
Зауваження та пропозиції до проекту Наказу прийматимуться Фондом державного майна України протягом одного місяця від дати його оприлюднення. 


Начальник Управління Т. Мізерна