A A A K K K

Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Фонду державного майна України "Про внесення змін до Положення про порядок погодження планів санації та мирових угод»

Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Фонду державного майна України "Про внесення змін до Положення про порядок погодження планів санації та мирових угод»

Відповідно до статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та з метою одержання зауважень і пропозицій Фонд державного майна України повідомляє про оприлюднення на веб-сайті Фонду (http://spfu.gov.ua) проекту наказу Фонду державного майна України «Про внесення змін до Положення про порядок погодження планів санації та мирових угод» та аналізу регуляторного впливу вказаного проекту наказу.

У зв’язку з прийняттям Закону України «Про Фонд державного майна України» (далі – Закон) виникла потреба приведення у відповідність до нього Положення про порядок погодження  планів санації та мирових угод, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 06.06.2007 № 895, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 19.07.2007 за № 836/14103 (далі-Положення).

Відповідно до прийнятого Закону (п. 3 ч. 1 ст. 5 р. ІІ) повноваження Фонду в частині банкрутства, зокрема, полягають у погодженні мирових угод, планів санації і переліків ліквідаційних мас та змін і доповнень до них у справах про банкрутство господарських організацій з корпоративними правами держави понад 50 відсотків їх статутного капіталу, які перебувають у процесі приватизації.

У той же час діюче Положення поширюється, зокрема, на господарські організації з корпоративними правами держави понад 25 відсотків їх статутного капіталу.

Крім того, в Положенні відсутній порядок погодження Фондом переліків ліквідаційних мас банкрутів.

Проект наказу Фонду державного майна України «Про внесення змін до Положення про порядок погодження  планів санації та мирових угод» передбачає:

· заміну назви діючого нормативно-правового акта на нову - Порядок погодження планів санації, мирових угод і переліків ліквідаційних мас;

·  зміну сфери застосування його у відповідності до Закону України «Про Фонд державного майна України»;

· доповнення нормативно-правового акта новим розділом, який визначає порядок прийняття Фондом рішення про погодження переліків ліквідаційних мас банкрутів.

Впровадження даного проекту наказу надасть змогу забезпечити реалізацію завдань, покладених на Фонд Законом України «Про Фонд державного майна України» в частині банкрутства: посилення контролю з боку держави (інтереси якої представляє Фонд державного майна України) за процесом відновлення платоспроможності господарських організацій з корпоративними правами держави понад 50 відсотків їх статутного капіталу, які перебувають у процесі приватизації, а також здійснення контролю за формуванням переліків ліквідаційних мас банкрутів.

Метою розробки проекту наказу є приведення у відповідність Положення про порядок погодження  планів санації та мирових угод, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 06.06.2007 № 895, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 19.07.2007 за № 836/14103  до вимог Закону України "Про Фонд державного майна України".

Зауваження та пропозиції до проекту зазначеного наказу Фонду просимо надсилати на адресу: вул. Кутузова, 18/9, м. Київ 133, 01601 Фонд державного майна України, Управління з питань фінансового аналізу та відновлення платоспроможності. Адреса електронної пошти (e-mail) srv@spfu.gov.ua.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу приймаються Фондом державного майна України протягом одного місяця від дати його оприлюднення.

· Проект наказу ФДМУ "Про внесення змін до Положення про порядок погодження планів санації та мирових угод».

· Пояснювальна записка до проекту наказу Фонду державного майна України "Про внесення змін до Положення про порядок погодження планів санації та мирових угод».

· Аналіз регуляторного впливу проекту наказу Фонду державного майна України "Про внесення змін до Положення про порядок погодження планів санації та мирових угод».

 

Начальник Управління

фінансового аналізу                                                                 В. Кальніченко

та відновлення платоспроможності


zmin_22032012_1.pdfЗміни до Положення про порядок погодження планів санації та мирових угод

Аналіз регуляторного впливу проекту наказу Фонду державного майна України «Про внесення змін до Положення про порядок погодження планів санації та мирових угод»

Про внесення змін до Положення про порядок погодження планів санації та мирових угод

Пояснювальна записка до проекту наказу Фонду державного майна України «Про внесення змін до Положення про порядок погодження планів санації та мирових угод»