A A A K K K

Фонд державного майна України та Екзаменаційна комісія реагують на звернення професійної оціночної спільноти

У зв’язку зі зверненням Українського товариства оцінювачів (далі – УТО)  та Дніпропетровського територіального обласного відділення УТО Екзаменаційною комісією розглянуто матеріали щодо порушень законодавства та професійних вимог з питань оцінки майна під час провадження оціночної діяльності Холодченком Андрієм Костянтиновичем. Подані матеріали містять аргументування необхідності позбавлення кваліфікаційного свідоцтва оцінювача Холодченка А.К., зокрема висновки з рецензування 13 звітів про оцінку майна, відповідно до яких зазначені звіти класифіковано як такі, що не відповідають вимогам нормативно-правових актів з оцінки майна, майнових прав та професійної оціночної діяльності, є неякісними та (або) непрофесійними і не можуть бути використаними.

З огляду на зазначене,  Екзаменаційною комісією 19 лютого 2015 року (протокол № 79) прийнято рішення про позбавлення Холодченка А.К. спеціалізації 1.1 «Оцінка нерухомих речей (нерухомого майна, нерухомості), у тому числі експертна грошова оцінка земельних ділянок» напряму «Оцінка об’єктів у матеріальній формі», зазначеної у кваліфікаційному свідоцтві оцінювача від 02 жовтня 2004 року МФ № 2122-А.

Фонд державного майна України анулював сертифікати суб’єктів оціночної діяльності, у штатному складі яких працював оцінювач Холодченко А.К, та відповідно до наказу Фонду державного майна України від 27 березня 2015 року № 443 «Щодо виконання протокольного рішення Екзаменаційної комісії» забезпечив виключення інформації про оцінювача Холодченка А.К. з Державного реєстру оцінювачів та суб’єктів оціночної діяльності від 17 вересня 2013 року № 10703.

Звертаємо увагу оцінювачів та суб’єктів оціночної діяльності, що пунктом 3 розділу IV Положення про порядок роботи Екзаменаційної комісії, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 13 листопада 2002 року № 1997, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 28 листопада 2002 року за  № 925/7213, визначені підстави для позбавлення кваліфікаційного свідоцтва (кваліфікаційного документа) оцінювача. У разі надходження письмових звернень заінтересованих осіб щодо наявності зазначених підстав Фонд державного майна України оперативно реагуватиме на такі звернення та прийматиме рішення щодо анулювання сертифікатів суб’єктів оціночної діяльності, а також виноситиме на розгляд Секретаріату Екзаменаційної комісії питання стосовно позбавлення (анулювання) кваліфікаційних документів оцінювачів, які працюють у штатному складі таких суб’єктів оціночної діяльності.

 

В. о. начальника відділу
регулювання діяльності оцінювачів
та саморегулівних організацій                                                      А. Теличко