A A A K K K

Віталій Трубаров: Фонд за крок до мільярда надходжень від оренди державного майна

«За крок до мільярду. Фонд державного майна перерахував до бюджету країни 925,7 мільйона гривень від оренди державного майна», – про це повідомив керівник Фонду державного майна Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

Дані з надходження коштів – станом на 24 липня 2019 року.

«З упевненістю можемо говорити, що Фонд річне завдання в
1,2 мільярди перевиконає і до кінця року ми підійдемо до цифри в півтора мільярди»,  – зазначив Трубаров.

За його словами, наразі діючих договорів оренди державного майна, укладених Фондом та регіональними відділеннями, понад 17 тисяч. Однак, незважаючи на попит оренди держоб’єктів серед бізнесу, ринок потребує сучасних правил і підходів.

Керівник Фонду повідомив, що Фонд ще минулого року розробив новий закон про оренду, який вже декілька разів проходив погодження міністерствами, редагувався і обговорювався і мав бути переданий до ВР, але цього не сталося.

Як зазначив Віталій Трубаров, Фонд пропонує перейти винятково на електронні аукціони і максимально нівелювати вплив чиновника на процес, в рази зменшити час передачі майна, спростити умови укладання договору, без непотрібних дозволів, запитів, погоджень.

«Закон передбачає ефективний захист від недобросовісних орендарів і боротьбу з тими балансоутримувачами, які незаконно здають в оренду державне майно, – наголосив він. – Фонд повторно ініціюватиме питання розгляду проекту закону про оренду, аби вже новий склад парламенту розглянув цей важливий документ, і ринок оренди запрацював за новими правилами».