A A A K K K

Віталій Трубаров: Фонд за неповних 4 місяці 2019 року перерахував до бюджету 528,7 мільйона гривень від оренди

«Фонд перерахував до бюджету країни за неповних 4 місяці 2019 року
528,7 мільйона гривень за оренду державного майна», – про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник Фонду державного майна Віталій Трубаров. – Це хороші показники із суттєвим випередженням планових завдань. Вже виконано 44,07% від встановленого на 2019 рік бюджетного завдання у 1,2 мільярда гривень».

За його словами, державне майно користується попитом, особливо, в промислових регіонах країни. Однак, неприйняття нового закону про оренду гальмує розвиток орендних відносин між державою і бізнесом, величезна частина державного майна продовжує занепадати або незаконно здається в оренду його балансоутримувачами.

Віталій Трубаров зазначив: «Новий закон – це в першу чергу електронні аукціони, мінімальний час передачі майна в оренду, спрощена процедура укладання договору без додаткових запитів і дозволів, ефективний захист від недобросовісних орендарів, повна заборона оренди юридичним і фізичним особам, пов'язаним з країною-агресором Російською Федерацією, та багато інших необхідних норм для формування цивілізованого, європейського ринку оренди».