A A A K K K

Про результати перевірки виконання умов договорів купівлі-продажу

№ 792 від 19 квітня 2004 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

20.04.2004м. КиївN 792

Про результати перевірки виконання умов договорів купівлі-продажу

   На виконання вимог чинного законодавства України щодо здійснення державними органами приватизації контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу державного майна (далі - договір) та наказу Фонду державного майна України (далі - Фонд) від 30 жовтня 1997 року N1160 "Про організацію виконання постанови Кабінету Міністрів України від 12 вересня 1997 року N1012" Фондом, його регіональними відділеннями та Фондом майна АР Крим у 1 кварталі 2004 року перевірено стан виконання покупцями державного майна умов укладених договорів.

   Проконтрольовано виконання умов 1613 договорів. (28,2 відсотків всіх договорів, які підлягають контролю протягом поточного року). Перевірками виявлено 262 договори (16,2 відсотка від кількості перевірених), умови яких не виконуються належним чином. З метою усунення допущених покупцями порушень умов договорів, органами приватизації проводиться робота щодо застосування до них штрафних санкцій.

   Результати перевірок засвідчили - обсяги інвестицій, внесених у підприємства України на виконання умов договорів станом на 14.04.2004 року (нанакопичувальним з 1995 року підсумком) становлять 3805,6 млн.грн., 545,2 млн.дол. США та 10,82 млн.євро (у перерахунку в національну грошову одиницю загальний обсяг внесених інвестицій становить 5527,97 млн.грн.), що перевищує обсяги, передбачені на цей період умовами договорів.

   У 1 кварталі 2004 року Фонд, його регіональні відділення та Фонд майна АР Крим забезпечили виконання вимог організаційно-розпорядчих документів Фонду щодо обсягів охоплення укладених договорів перевірками та термінів надання своїх звітів до Фонду.

   Враховуючи вищевикладене,

   Н А К А З У Ю:

   1. Звіт про результати контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу об'єктів приватизації, здійсненого у першому кварталі 2004 року, затвердити (додається).

   2. Начальникам регіональних відділень Фонду та Голові Фонду майна АР Крим забезпечити:

   продовження роботи з контролю за виконанням покупцями об'єктів приватизації умов договорів та застосовування передбачених чинним законодавством заходів до покупців об'єктів приватизації у випадках порушення ними договірних умов;

   підготовку і надання Фонду інформації про результати перевірок відповідно до вимог його організаційно-розпорядчих документів;

   присутність представників підпорядкованих підрозділів на семінарі з питань реалізації умов договорів купівлі-продажу, що відбудеться в травні місяці.

   3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду Парфененка Д.М.

Голова ФондуМ.Чечетов

ЗавантажитиЗвіт про результати контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу, здійсненого у І кварталі 2004 року