A A A K K K

Про створення господарських товариств, до статутних фондів яких передаються розташоване на території України майно, майнові права та інші активи підприємств, установ, організацій колишнього союзного підпорядкування

№ 1179 від 3 липня 2001 р.

Про створення господарських товариств, до статутних фондів яких передаються розташоване на території України майно, майнові права та інші активи підприємств, установ, організацій колишнього союзного підпорядкування

Наказ Фонду державного майна України
від 4 липня 2001 року N 1179

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
19 липня 2001 р. за N 607/5798

Відповідно до Закону України "Про підприємства, установи та організації союзного підпорядкування, розташовані на території України" від 10.09.91 N 1540-XII майно та фінансові ресурси підприємств, установ, організацій та інших об'єктів союзного підпорядкування є державною власністю України. На виконання статті 7 цього Закону було розроблено та укладено угоди про взаємне визнання прав та регулювання відносин власності.

Згідно з Постановою Верховної Ради України від 20.10.94 N 217/94-ВР на Фонд державного майна України покладено функції, які відповідно до угод між Україною та Російською Федерацією і Україною та Республікою Білорусь про взаємне визнання прав та регулювання відносин власності здійснюються органами, уповноваженими розпоряджатися державним майном. НАКАЗУЮ:

1. Уповноважити Управління міждержавних майнових відносин та власності за кордоном при надходженні відповідних пропозицій проводити роботу щодо створення на території України господарських товариств на базі розташованого в Україні майна підприємств, установ та організацій колишнього союзного підпорядкування, з урахуванням положень угод між Україною та Російською Федерацією і Україною та Республікою Білорусь про взаємне визнання прав та регулювання відносин власності.

2. Затвердити Перелік документів, які подаються до Фонду державного майна України ініціаторами створення господарських товариств, до статутних фондів яких передаються розташоване на території України майно, майнові права та інші активи підприємств, установ, організацій колишнього союзного підпорядкування (додається).

3. Оцінка внесків учасників до статутного фонду господарського товариства здійснюється експертним шляхом. Управлінню оцінки майна та фінансової реструктуризації за поданням Управління міждержавних майнових відносин та власності за кордоном здійснювати аналіз звітів про експертну оцінку вартості майна, яке передається до статутних фондів створюваних господарських товариств, та надавати відповідні висновки до Управління міждержавних майнових відносин та власності за кордоном.

4. В установчих документах створюваного господарського товариства передбачати можливість безоплатної передачі Фондом державних корпоративних прав (їх частини) у цьому товаристві іншій стороні у разі визнання за нею відповідно до угод між Україною та Російською Федерацією і Україною та Республікою Білорусь про взаємне визнання прав та регулювання відносин власності права власності на майно (його частину), яке вносилося до статутного фонду господарського товариства.

5. Створення господарського товариства має відповідати вимогам антимонопольного законодавства України.

6. Прийняте рішення про участь Фонду державного майна в господарському товаристві оформлюється відповідним наказом.

7. Управлінню міждержавних майнових відносин та власності за кордоном ужити заходів щодо реєстрації цього наказу в Міністерстві юстиції України.

8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду Глушка С. М.

В. о. Голови ФондуМ. Чечетов

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Фонду державного майна України
від 4 липня 2001 р. N 1179

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
19 липня 2001 р. за N 607/5798

Перелік документів,
які подаються до Фонду державного майна України ініціаторами створення господарських товариств, до статутних фондів яких передаються розташоване на території України майно, майнові права та інші активи підприємств, установ, організацій колишнього союзного підпорядкування

1. Письмове звернення про намір створення господарського товариства.

2. Проект установчого договору господарського товариства.

3. Проект статуту господарського товариства.

4. Техніко-економічне об­рунтування або бізнес-план створення та діяльності господарського товариства.

5. Експертна оцінка внесків засновників до статутного фонду господарського товариства (крім випадків здійснення внесків у грошовій формі), виконана відповідно до вимог чинної Методики оцінки вартості майна під час приватизації, що затверджена Кабінетом Міністрів України.

6. Засвідчена в установленому порядку копія статуту підприємства та (або) положення про структурний підрозділ (філію), на балансі якого обліковується майно підприємства (установи, організації) колишнього союзного підпорядкування.

7. Засвідчені в установленому порядку копії установчих документів, свідоцтва про державну реєстрацію юридичних осіб України, які виступатимуть співзасновниками господарського товариства, і повідомлення про відкриття рахунків в установах банків.

У разі створення підприємств з іноземними інвестиціями
(для іноземних інвесторів):

1. Документ, що підтверджує реєстрацію іноземного інвестора в країні місцезнаходження. Цей документ повинен бути нотаріально засвідчений, перекладений на українську мову і легалізований у встановленому порядку.

2. Довідка від банківської установи, у якій офіційно відкрито рахунок іноземного інвестора в країні його місцезнаходження, перекладена на українську мову і легалізована в установленому порядку.

Начальник відділу міждержавних майнових відносинІ. Червякова
Начальник відділу спільних підприємств та контролінгу інвестиційних проектівО. Наконечний