A A A K K K

Про затвердження Положення про порядок проведення експертизи проектів передприватизаційної підготовки підприємств

№ 1363 від 15 липня 1999 р.

Про затвердження Положення про порядок проведення експертизи проектів передприватизаційної підготовки підприємств

Наказ Фонду державного майна України
від 16 липня 1999 року N 1363

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
29 липня 1999 р. за N 514/3807

З метою вдосконалення порядку погодження проектів передприватизаційної підготовки підприємств та забезпечення якісного виконання пунктів 7 - 15 Державної програми приватизації на 1999 рік НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Положення про порядок проведення експертизи проектів передприватизаційної підготовки підприємств (додається).

2. Департаменту передприватизаційної підготовки підприємств та реструктуризації господарських товариств (Путівський В. А.) забезпечити реєстрацію Положення, зазначеного в п. 1 цього наказу, в Міністерстві юстиції України.

3. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

В. о. Голови ФондуВ. Васильєв

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Фонду державного майна України
від 16 липня 1999 р. N 1363

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
29 липня 1999 р. за N 514/3807

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок проведення експертизи проектів передприватизаційної підготовки підприємств

1. Загальні положення

1.1. Це Положення розроблено відповідно до Державної програми приватизації на 1999 рік і визначає процедуру відбору експертів та порядок проведення експертизи проектів передприватизаційної підготовки підприємств, що подаються органами, уповноваженими управляти державним майном, на погодження до Фонду державного майна України.

1.2. Експертизі із залученням експертів підлягають проекти передприватизаційної підготовки підприємств (далі - проекти ППП), які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, інших підприємств, внесених до планів-графіків ППП, які затверджені Кабінетом Міністрів України, та інших підприємств - у разі прийняття відповідного рішення про доцільність залучення експертів.

2. Підготовка до проведення експертизи

2.1. Органи, уповноважені управляти державним майном, подають на розгляд та погодження до Фонду державного майна України у визначені планами-графіками терміни проекти ППП.

2.2. Рішення про доцільність проведення експертизи приймається Фондом державного майна України в тижневий термін після надходження проектів ППП.

3. Порядок відбору експертів

3.1. Експертно-консультативна рада при Голові Фонду державного майна України, яка створена за наказом Фонду державного майна України від 19.05.99 N 901, у триденний термін після прийняття рішення про доцільність експертизи проектів ППП подає в установленому порядку до Фонду державного майна України пропозиції щодо залучення конкретних юридичних або фізичних осіб (експертів) для здійснення вищезазначеної експертизи. До пропозицій додається така інформація про вибраних експертів:

наявність фахівців з питань ППП та реструктуризації;

досвід з розробки проектів ППП;

досвід з розробки проектів реструктуризації;

пропозиції щодо умов оплати робіт.

3.2. Експерт проекту ППП визначається Фондом державного майна України на підставі рекомендацій експертно-консультативної ради при Голові Фонду державного майна України.

4. Порядок проведення експертизи проектів ППП

4.1. У триденний термін після визначення експерта укладається договір на проведення експертизи проектів ППП між ним та Фондом державного майна України. Термін проведення експертизи не повинен перевищувати двох тижнів.

4.2. Висновки експертизи повинні містити:

перелік обгрунтованих зауважень (у разі їх наявності);

пропозиції щодо шляхів доопрацювання з метою врахування цих зауважень;

висновки щодо відповідності проекту ППП вимогам діючих законодавчих та нормативних актів з питань ППП;

висновок щодо можливості погодження проекту ППП.

4.3. Висновки експертизи подаються до Фонду державного майна України і є підставою для прийняття рішення про погодження або потребу доопрацювання проекту ППП.

4.4. Фонд державного майна України в тижневий термін після отримання висновку експерта надає відповідному органу, уповноваженому управляти державним майном, рішення про погодження проекту ППП або потребу його доопрацювання.

4.5. Термін проведення експертизи проекту ППП та підготовки рішення про його погодження не повинен перевищувати терміну, встановленого планом-графіком ППП даного підприємства.

5. Прикінцеві положення

5.1. У разі прийняття рішення про потребу доопрацювання проекту ППП та після отримання доопрацьованого проекту ППП може бути проведена повторна експертиза згідно з цим порядком.

5.2. Загальний термін, відведений Фонду державного майна України на погодження проектів ППП, продовжується на термін проведення повторної експертизи.

Начальник відділу передприватизаційної підготовки підприємствВ. Деревянченко