A A A K K K

Про затвердження Положення про порядок витрат із спеціального фонду Державного бюджету України на заходи, пов'язані з проведенням приватизації державного майна відповідно доДержавної програми приватизації на 2000 - 2002 роки...

№ 1301 від 21 червня 2000 р.

Про затвердження Положення про порядок витрат із спеціального фонду Державного бюджету України на заходи, пов'язані з проведенням приватизації державного майна відповідно доДержавної програми приватизації на 2000 - 2002 роки, на матеріальне заохочення працівників державних органів приватизації, а також соціально-побутове забезпечення

(назва із змінами, внесеними згідно з наказом
Фонду державного майна України від 26.04.2001 р. N 734)

Наказ Фонду державного майна України
від 22 червня 2000 року N 1301

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
7 липня 2000 р. за N 399/4620

Із змінами і доповненнями, внесеними
наказом Фонду державного майна України
від 26 квітня 2001 року N 734

На виконання пункту 126 Державної програми приватизації на 2000 - 2002 роки, затвердженої Законом України "Про Державну програму приватизації", щодо розрахунку витрат коштів спеціального фонду Державного бюджету України на заходи, пов'язані з виконанням цієї Програми, яким 6,6 відсотка від суми передбачено на матеріальне заохочення працівників державних органів приватизації, а також соціально-побутове забезпечення, НАКАЗУЮ:

(преамбула із змінами, внесеними згідно з наказом
Фонду державного майна України від 26.04.2001 р. N 734)

1. Затвердити Положення про порядок витрат із спеціального фонду Державного бюджету України на заходи, пов'язані з проведенням приватизації державного майна відповідно до Державної програми приватизації на 2000 - 2002 роки на матеріальне заохочення працівників державних органів приватизації, а також соціально-побутове забезпечення (далі - Положення), що додається.

(пункт 1 із змінами, внесеними згідно з наказом
Фонду державного майна України від 26.04.2001 р. N 734)

2. Департаменту управління персоналом Фонду державного майна України разом з профспілковим комітетом центрального апарату Фонду державного майна України забезпечити підготовку відповідних рішень щодо матеріального заохочення працівників державних органів приватизації, а також соціально-побутового забезпечення згідно із Положенням.

3. Департаменту фінансової роботи Фонду державного майна України забезпечити фінансування витрат на матеріальне заохочення працівників державних органів приватизації, а також соціально-побутове забезпечення відповідно до Положення.

4. Для визначення пріоритетних напрямів розподілу коштів, що спрямовуються на матеріальне заохочення та соціально-побутове забезпечення працівників державних органів приватизації, і збалансованості витрат на зазначені цілі утворити комісію з соціальних питань Фонду державного майна України, призначивши її головою керуючого справами Фонду державного майна України Л. Ожелевського.

Персональний склад комісії за поданням керуючого справами Фонду затверджується Головою Фонду.

5. Голові Фонду майна Автономної Республіки Крим, начальникам регіональних відділень та представництв Фонду державного майна України утворити комісії із соціальних питань у Фонді майна Автономної Республіки Крим, регіональних відділеннях і представництвах.

6. Заступнику директора Департаменту управління персоналом О. Зінченку, заступнику начальника Юридичного управління О. Шмуляру:

6.1. Забезпечити в п'ятиденний термін з дня прийняття цього наказу подання Положення на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

6.2. Забезпечити в десятиденний термін з дня державної реєстрації у Міністерстві юстиції України цього наказу подання Положення для публікації в "Державному інформаційному бюлетені про приватизацію".

7. Контроль за виконанням Положення покласти на керуючого справами Фонду державного майна України Л. Ожелевського.

8. Наказ Фонду державного майна України від 13.04.99 N 657 "Про затвердження Положення про порядок витрат з позабюджетного Державного фонду приватизації на матеріальне заохочення працівників державних органів приватизації та їх фінансування, а також соціально-побутове забезпечення" вважати таким, що втратив чинність.

Голова ФондуО. Бондар

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Фонду державного майна України
від 22 червня 2000 р. N 1301

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
7 липня 2000 р. за N 399/4620

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок витрат із спеціального фонду Державного бюджету України на заходи, пов'язані з проведенням приватизації державного майна відповідно до Державної програми приватизації на 2000 - 2002 роки, на матеріальне заохочення працівників державних органів приватизації, а також соціально-побутове забезпечення

(назва із змінами, внесеними згідно з наказом
Фонду державного майна України від 26.04.2001 р. N 734)

1. Це Положення розроблене відповідно до пункту 126 Державної програми приватизації на 2000 - 2002 роки, затвердженої Законом України "Про Державну програму приватизації", з метою зміцнення кадрового потенціалу, матеріального заохочення та поліпшення соціально-побутового забезпечення працівників державних органів приватизації, підвищення їх зацікавленості в більш якісній та ефективній роботі державних органів приватизації.

2. Це Положення діє до затвердження чергової Державної програми приватизації і поширюється на працівників центрального апарату Фонду державного майна України (далі - Фонд), Фонду майна Автономної Республіки Крим, регіональних відділень та представництв Фонду.

3. Фінансування витрат на матеріальне заохочення та соціально-побутове забезпечення працівників державних органів приватизації у центральному апараті Фонду, Фонді майна Автономної Республіки Крим, регіональних відділеннях та представництвах Фонду здійснюється за рахунок фактичного надходження коштів від приватизації державного майна до спеціального фонду Державного бюджету на виплати передбачені цим положенням відповідно до нормативу, визначеного Державною програмою приватизації на 2000 - 2002 роки.

(пункт 3 із змінами, внесеними згідно з наказом
Фонду державного майна України від 26.04.2001 р. N 734)

4. Для визначення та узгодження пріоритетних напрямів розподілу коштів на матеріальне заохочення та соціально-побутове забезпечення працівників державних органів приватизації у Фонді, Фонді майна Автономної Республіки Крим, регіональних відділеннях та представництвах Фонду утворюються комісії із соціальних питань (далі - Комісія) з представників адміністрації та профспілкових комітетів.

Комісії із соціальних питань Фонду, Фонду майна Автономної Республіки Крим, регіональних відділень та представництв Фонду, виходячи із запланованих грошових надходжень та нормативу, установленого Державною програмою приватизації на 2000 - 2002 роки, визначають загальну суму коштів, передбачених на матеріальне заохочення та соціально-побутове забезпечення працівників державних органів приватизації, і вносять проект свого рішення на затвердження відповідно Голові Фонду, Голові Фонду майна Автономної Республіки Крим, начальникам регіональних відділень та представництв Фонду.

5. Кошти на матеріальне заохочення спрямовуються на стимулювання працівників центрального апарату Фонду, Фонду майна Автономної Республіки Крим, регіональних відділень та представництв Фонду за виконання особливо важливих доручень, забезпечення ефективної роботи державних органів приватизації згідно з компетенцією.

6. Виплати на матеріальне заохочення працівників центрального апарату Фонду, Фонду майна Автономної Республіки Крим, регіональних відділень та представництв Фонду здійснюються у грошовій формі щомісяця.

7. Відповідно до грошових надходжень до спеціального фонду Державного бюджету Управління фінансової роботи Фонду (відповідний структурний підрозділ або посадова особа Фонду майна Автономної Республіки Крим, регіонального відділення, представництва) до десятого числа місяця, наступного за звітним, готує і вносить пропозиції комісії із соціальних питань щодо загальної суми коштів, передбачених на матеріальне заохочення та соціально-побутове забезпечення працівників органів приватизації.

(пункт 7 із змінами, внесеними згідно з наказом
Фонду державного майна України від 26.04.2001 р. N 734)

8. Керівники структурних підрозділів відповідного органу приватизації до п'ятнадцятого числа місяця, наступного за звітним, подають голові Комісії письмові пропозиції щодо матеріального заохочення конкретних працівників з належним об­рунтуванням.

При цьому враховуються:

забезпечення ефективного виконання службових обов'язків, посадових інструкцій;

своєчасне і якісне виконання рішень державних органів чи посадових осіб, зокрема Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, керівництва Фонду;

виконання завдань, визначених Державною програмою приватизації, відповідними наказами Фонду.

останній абзац пункту 8виключено

(згідно з наказом Фонду державного
майна України від 26.04.2001 р. N 734)

9. Матеріальне заохочення може також застосовуватися до працівників центрального апарату Фонду, регіональних відділень та представництв Фонду державного майна України за поданням керівника відповідного органу приватизації у разі виконання особливо важливої роботи чи доручень.

10. Комісія із соціальних питань відповідного органу приватизації розглядає пропозиції керівників структурних підрозділів і до двадцять п'ятого числа місяця, наступного за звітним, визначає розмір і суму матеріального заохочення працівників структурних підрозділів.

11. Остаточне рішення щодо матеріального заохочення працівників державних органів приватизації приймає керівник відповідного органу приватизації. Це рішення оформляється наказом по особовому складу.

12. Матеріальне заохочення керівників регіональних відділень, у тому числі Фонду майна Автономної Республіки Крим, відбувається за рішенням заступника Голови Фонду, що веде питання регіонів, відповідно до звернення про заохочення, погодженого керівниками департаментів управління персоналом, фінансової роботи, інформатики.

13. Матеріальне заохочення Голови Фонду, першого заступника Голови Фонду, заступників Голови Фонду здійснюється за погодженням з Кабінетом Міністрів України в установленому порядку.

14. Матеріальне заохочення застосовується лише за відпрацьований протягом звітного місяця робочий час.

15. Кошти, передбачені на соціально-побутове забезпечення працівників державних органів приватизації, спрямовуються на:

проведення диспансеризації працівників Фонду;

оплату працівникам державних органів приватизації окремих видів медичного лікування, операцій, медикаментів, вартість яких перевищує 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, але не частіше ніж раз на рік;

оплату санаторно-курортного лікування та оздоровлення працівників державних органів приватизації за умови наявності відповідних коштів;

лікування та оздоровлення дітей працівників державних органів приватизації в санаторіях, пансіонатах, на туристичних базах, у таборах відпочинку та інших лікувально-оздоровчих закладах;

забезпечення транспортного обслуговування працівників державних органів приватизації, зокрема на організацію автобусних маршрутів, особливо в осінньо-зимовий період у м. Києві, обласних центрах, інших великих містах, придбання місячних проїзних квитків;

(абзац шостий пункту 15 із змінами, внесеними згідно з наказом
Фонду державного майна України від 26.04.2001 р. N 734)

придбання квартир працівникам центрального апарату, регіональних відділень та представництв Фонду, що відповідно до чинного законодавства перебувають на обліку щодо поліпшення житлових умов;

асигнування на часткову участь у будівництві житла, фінансування будівництва квартир для працівників державних органів приватизації за відповідними договорами з будівельними організаціями, укладеними відповідно до чинного законодавства. Перерахування коштів на рахунок інших фондів для будівництва житла працівникам державних органів приватизації не допускається;

часткову оплату проживання в гуртожитку працівників центрального апарату, регіональних відділень та представництв Фонду;

матеріальну допомогу працівникам Фонду та допомогу на поховання.

(абзац десятий пункту 15 із змінами, внесеними згідно з наказом
Фонду державного майна України від 26.04.2001 р. N 734)

16. Фінансування інших витрат за рахунок зазначених коштів не провадиться.

17. До головних завдань Комісії належать:

визначення пріоритетних напрямів розподілу коштів на матеріальне заохочення та соціально-побутове забезпечення працівників державних органів приватизації та підготовка узгоджених рішень;

визначення конкретних розмірів витрат на матеріальне заохочення та соціально-побутове забезпечення працівників державних органів приватизації та підготовка відповідних рішень;

проведення інформаційно-аналітичної роботи із зазначених питань, підготовка і внесення пропозицій щодо поліпшення матеріального заохочення та соціально-побутового забезпечення працівників державних органів приватизації;

здійснення контролю за розв'язанням соціально-побутових проблем працівників державних органів приватизації.

18. При прийнятті Комісією рішень щодо виділення коштів для соціально-побутового забезпечення враховуються черговість, стаж роботи в органах приватизації, кількісні та якісні показники праці, матеріальне становище тощо конкретного працівника Фонду.

19. Засідання Комісії є правочинними, якщо в них бере участь не менш як дві третини складу комісії.

20. Кожний член Комісії має один голос. Рішення Комісії приймається відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх членів. За однакової кількості голосів ухвальним є голос голови Комісії.

Член Комісії, не згодний з прийнятим рішенням, має право висловити окрему думку, що в письмовій формі додається до протоколу засідання Комісії.

21. Протоколи засідань Комісій оформляються не пізніше як у триденний термін, підписуються головою та секретарем Комісії.

22. Засідання Комісії відбуваються у разі потреби, але не рідше ніж раз на місяць.

23. Комісія:

координує діяльність Комісій Фонду майна Автономної Республіки Крим та регіональних відділень;

спрямовує та організовує проведення роботи щодо матеріального заохочення та соціально-побутового забезпечення працівників державних органів приватизації і їх фінансування;

аналізує і контролює стан розв'язання соціально-побутових проблем у центральному апараті та територіальних органах Фонду;

заслуховує на своїх засіданнях інформацію керівників Комісій Фонду майна Автономної Республіки Крим, регіональних відділень та представництв Фонду щодо виконання зазначеного Положення, матеріального заохочення та соціально-побутового забезпечення працівників державних органів приватизації та приймає відповідні рішення.

24. Комісії Фонду, Фонду майна Автономної Республіки Крим, регіональних відділень та представництв Фонду забезпечують контроль за виконанням прийнятих рішень щодо матеріального заохочення, соціально-побутового забезпечення працівників державних органів приватизації.

Директор Департаменту управління персоналомА. Пясецький