A A A K K K

Про затвердження Порядку погодження з Кабінетом Міністрів України реструктуризації підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави

№ 813 від 12 червня 2002 р.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 13 червня 2002 р.КиївN 813

Про затвердження Порядку погодження з Кабінетом Міністрів України реструктуризації підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави

Відповідно до пункту 24 Державної Програми приватизації на 2000-2002 роки та з метою впорядкування погодження прийняття рішення про реструктуризацію підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, Кабінет Міністрів України постановляє:

Затвердити Порядок погодження з Кабінетом Міністрів України реструктуризації підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, що додається.

Прем'єр-міністр УкраїниА.КІНАХ

Інд. 25

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 13 червня 2002 р. N 813

ПОРЯДОК
погодження з Кабінетом Міністрів України реструктуризації підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави

  1. Цей Порядок регулює процедуру погодження з Кабінетом Міністрів України прийняття Фондом державного майна рішення про реструктуризацію відкритих акціонерних товариств, створених у процесі корпоратизації або приватизації державного майна, та державних підприємств, стосовно яких прийнято рішення про приватизацію і які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.
  2. Погодження з Кабінетом Міністрів України прийняття рішення про реструктуризацію підприємств, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, провадиться на підставі підтриманих Мінекономіки і органом, уповноваженим управляти державним майном, висновків Фонду державного майна про доцільність проведення реструктуризації.
  3. Висновки про доцільність реструктуризації готуються Фондом державного майна за результатами аналізу фінансово-економічного стану підприємства, його організаційної структури, ринків збуту товарів (робіт, послуг), які випускаються (виконуються) підприємством, пропозицій Антимонопольного комітету стосовно підприємств, що займають монопольне становище на ринку (у разі наявності), а також висновків комісії з приватизації державних підприємств, щодо яких прийнято рішення про приватизацію, і подаються разом із зазначеними матеріалами на розгляд Мінекономіки та відповідному органу, уповноваженому управляти державним майном.
  4. Мінекономіки і орган, уповноважений управляти державним майном, розглядають у десятиденний термін з моменту отримання висновки про доцільність проведення реструктуризації і надають Фонду державного майна інформацію про результати.
  5. Фонд державного майна узагальнює надану інформацію і звертається до Кабінету Міністрів України з пропозицією щодо погодження Кабінетом Міністрів України прийняття рішення про реструктуризацію підприємства.
  6. Для погодження прийняття рішення про реструктуризацію підприємства Фонд державного майна подає Кабінетові Міністрів України:
    • висновки про доцільність проведення реструктуризації підприємства разом з матеріалами аналізу фінансового стану підприємства, його організаційної структури, ринків збуту товарів (робіт, послуг), які випускаються (виконуються) підприємством та пропозицій щодо змісту заходів з реструктуризації;
    • інформацію про результати розгляду висновків про доцільність проведення реструктуризації Мінекономіки і органом, уповноваженим управляти державним майном;
    • пропозиції комісії з приватизації стосовно доцільності проведення реструктуризації державних підприємств, щодо яких прийнято рішення про приватизацію (для ВАТ, створених у процесі приватизації або корпоратизації (у разі наявності), витяг з плану приватизації (плану розміщення акцій) стосовно їх реструктуризації).
  7. Прийняте Фондом державного майна рішення про реструктуризацію підприємств, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, погоджується у 15-денний термін відповідним Урядовим комітетом.
  8. У разі відмови у погодженні прийняття рішення про реструктуризацію підприємства Кабінет Міністрів України інформує про це Фонд державного майна у 15-денний термін.