A A A K K K

Про затвердження Порядку складання прогнозу надходження до державного бюджету коштів від приватизації державного майна

№ 1141 від 16 серпня 2002 р.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 17 серпня 2002 р.КиївN 1141

Про затвердження Порядку складання прогнозу надходження до державного бюджету коштів від приватизації державного майна

Кабінет Міністрів України ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Затвердити Порядок складання прогнозу надходження до державного бюджету коштів від приватизації державного майна (додається).

2. Фонду державного майна, Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції, Міністерству фінансів, іншим центральним органам виконавчої влади привести свої нормативно-правові акти у відповідність із затвердженим цією постановою Порядком.

3. Фонду державного майна подати до 1 вересня 2002 р. Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо приватизації у 2003 році підприємств, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

Прем'єр-міністр УкраїниА. КІНАХ

Інд. 25

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 17 серпня 2002 р. N 1141

ПОРЯДОК
складання прогнозу надходження до державного бюджету коштів від приватизації державного майна

1. Цей Порядок розроблено на виконання Указу Президента України від 19 березня 2002 р. N 267 "Про організаційні заходи з підготовки об'єктів права державної власності до приватизації".

2. Органи виконавчої влади, уповноважені управляти державним майном, подають Фондові державного майна до 1 лютого починаючи з 2003 року розроблені за результатами аналізу фінансового та виробничо-технічного стану об'єктів, що підлягають підготовці до продажу у відповідному році, і узгоджені з Мінекономіки пропозиції та переліки об'єктів за класифікаційними групами, визначеними Державною програмою приватизації, та відповідно до кодів класифікації надходження коштів від приватизації державного майна згідно із Законом України "Про Державний бюджет України".

Зазначені переліки подаються за формами, що затверджуються Фондом державного майна та Мінфіном.

3. Розрахунок прогнозної вартості об'єктів, визначених у пункті 2 цього Порядку, проводиться згідно з інструкцією розрахунку прогнозної вартості об'єктів приватизації, що затверджується Фондом державного майна та Мінекономіки.

Щороку зазначена інструкція уточнюється і надсилається органам виконавчої влади, уповноваженим управляти державним майном, не пізніше ніж за місяць до внесення Фондові державного майна пропозицій стосовно включення підприємств до переліку об'єктів, що підлягають підготовці до продажу чи продажу, та складання прогнозу надходження до державного бюджету коштів від приватизації державного майна.

4. Органи виконавчої влади, уповноважені управляти державним майном, подають до 1 березня року, що передує відповідному бюджетному періоду, Фондові державного майна проекти планів-графіків передприватизаційної підготовки об'єктів права державної власності.

5. Органи виконавчої влади, уповноважені управляти державним майном, проводять аналіз можливих соціально-економічних наслідків приватизації для підприємств, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави та які запропоновані для включення до переліку об'єктів права державної власності, приватизацію яких планується розпочати у наступному році, і про його результати інформують до 1 лютого Фонд державного майна.

Фонд державного майна узагальнює результати цього аналізу і до 1 травня подає Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо приватизації зазначених підприємств у відповідному бюджетному періоді.

6. Фонд державного майна складає та затверджує до 15 березня переліки об'єктів, що підлягають підготовці до продажу у відповідному році.

7. Фонд державного майна, Мінфін і Мінекономіки проводять до 1 травня розрахунок прогнозних показників надходження до державного бюджету коштів від приватизації державного майна у відповідному бюджетному періоді на основі інформації, що подається органами виконавчої влади Фондові державного майна на виконання вимог цього Порядку. Прогноз надходження коштів виконується виходячи з очікуваних ринкових цін та можливих ризиків. При розрахунку прогнозних сум розглядаються два можливих варіанти - оптимістичний та песимістичний.

Мінфін та Фонд державного майна узгоджують прогнозні показники надходження до державного бюджету коштів від приватизації державного майна з показниками проекту державного бюджету на наступний рік.

8. Розрахунок прогнозних показників надходження до державного бюджету коштів від приватизації державного майна на відповідний бюджетний період проводиться за такими групами об'єктів права державної власності:

які підлягають підготовці до продажу у поточному році;

щодо яких планується прийняття рішення про продаж пакетів акцій, раніше закріплених у державній власності;

щодо яких з різних причин було затримано продаж пакетів акцій у попередні роки;

які віднесені згідно з Державною програмою приватизації до груп А, Д, Е, Ж.