A A A K K K

Про затвердження Переліку документів, які подаються до Фонду державного майна України ініціаторами створення господарських товариств, у тому числі підприємств з іноземними інвестиціями, до статутних фондів яких передається майно...

№ 433 від 2 березня 2000 р.

Про затвердження Переліку документів, які подаються до Фонду державного майна України ініціаторами створення господарських товариств, у тому числі підприємств з іноземними інвестиціями, до статутних фондів яких передається майно, майнові права та інші активи, що є державною власністю

Наказ Фонду державного майна України
від 3 березня 2000 року N 433

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
28 березня 2000 р. за N 196/4417

Відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України "Про впорядкування діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, створених за участю державних підприємств" та Декрету Кабінету Міністрів України "Про управління майном, що є у загальнодержавній власності" засновником господарських товариств, у тому числі підприємств з іноземними інвестиціями, до статутних фондів яких передається майно, майнові права та інші активи, що є державною власністю, з боку держави виступає Фонд державного майна України.

Для впорядкування роботи зі створення господарських товариств НАКАЗУЮ:

1. Уповноважити Департамент міждержавних майнових відносин та власності за кордоном проводити роботу з опрацювання документів щодо створення господарських товариств.

2. Затвердити Перелік документів, які подаються до Фонду державного майна України ініціаторами створення господарських товариств, у тому числі підприємств з іноземними інвестиціями, до статутних фондів яких передається майно, майнові права та інші активи, що є державною власністю (додається).

Встановити, що ініціатори - державні підприємства, інші недержавні засновники, в тому числі іноземні або українські інвестори, подають до Фонду державного майна України документи згідно з Переліком.

3. Оцінка внесків учасників до статутного фонду господарського товариства здійснюється експертним шляхом.

Департаменту оцінки майна та фінансової реструктуризації за поданням Департаменту міждержавних майнових відносин та власності за кордоном здійснювати аналіз звітів про експертну оцінку вартості майна, яке вноситься до статутних фондів створюваних господарських товариств, та надавати відповідні висновки до Департаменту міждержавних майнових відносин та власності за кордоном.

4. Створення господарського товариства погоджується з Антимонопольним комітетом України в установленому порядку.

5. Прийняте рішення про участь Фонду державного майна у господарському товаристві оформлюється відповідним наказом.

6. Скасувати наказ Фонду державного майна від 06.09.94 N 552 "Про порядок створення спільних підприємств за участю держави".

7. Департаменту міждержавних майнових відносин та власності за кордоном вжити заходів щодо реєстрації цього наказу в Міністерстві юстиції України.

8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду Глушка С. М.

Голова ФондуО. Бондар

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Фонду державного майна України
від 3 березня 2000 р. N 433

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
28 березня 2000 р. за N 196/4417

Перелік документів,
які подаються до Фонду державного майна України ініціаторами створення господарських товариств, у тому числі підприємств з іноземними інвестиціями, до статутних фондів яких передається майно, майнові права та інші активи, що є державною власністю

1. Письмове звернення державного підприємства про намір створення господарського товариства.

2. Проект установчого договору господарського товариства.

3. Проект статуту господарського товариства.

4. Техніко-економічне об­рунтування або бізнес-план створення та діяльності господарського товариства.

5. Письмове погодження відповідного органу управління на створення господарського товариства, передання державного майна до його статутного фонду із зазначенням структури внеску, обсягу державних корпоративних прав та складу недержавних співзасновників товариства.

6. Згода трудового колективу державного підприємства.

7. Експертна оцінка внесків засновників до статутного фонду господарського товариства (крім випадків здійснення внесків у грошовій формі).

8. Засвідчена в установленому порядку копія статуту державного підприємства.

9. Засвідчені в установленому порядку копії установчих документів, свідоцтва про державну реєстрацію юридичних осіб України і повідомлення про відкриття рахунків в установах банків.

У разі створення підприємств з іноземними інвестиціями
(для іноземних інвесторів):

1. Документ, що підтверджує реєстрацію іноземного інвестора в країні місцезнаходження. Цей документ повинен бути нотаріально засвідчений, перекладений українською мовою і легалізований у встановленому порядку.

2. Довідка від банківської установи, в якій офіційно відкрито рахунок іноземного інвестора в країні його місцезнаходження, перекладена на українську мову і легалізована в установленому порядку.

Начальник відділу спільних підприємств та контролінгу інвестиційних проектівО. Наконечний