A A A K K K

Про внесення змін до Закону України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності"

№ 1415-IV від 2 лютого 2004 р.

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення змін до Закону України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності"

Верховна Рада України ПОСТАНОВЛЯЄ:

I. Внести до Закону України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності" (Відомості Верховної Ради України, 1998 р., N 34, ст. 228; 2000 р., N 5, ст. 35) такі зміни:

1. Абзац третій частини третьої статті 41 виключити.

2. Статтю 42 викласти у такій редакції:

"Стаття 42. Фінансування видатків, пов'язаних з передачею об'єктів соціальної інфраструктури

1. Видатки, пов'язані з капітальним ремонтом об'єктів соціальної інфраструктури, що передаються в комунальну власність (крім видатків, пов'язаних з капітальним ремонтом об'єктів соціальної інфраструктури, які передаються в комунальну власність відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"), відшкодовуються з бюджету Автономної Республіки Крим, обласних, районних бюджетів, бюджетів міст Києва та Севастополя, бюджетів районів у містах та бюджетів місцевого самоврядування за рахунок коштів, передбачених у відповідних бюджетах на ці цілі, та пайової участі підприємств, господарських товариств, створених у процесі приватизації (корпоратизації), у розмірі по 50 відсотків суми витрат, необхідних для проведення капітального ремонту цих об'єктів. Обсяг витрат визначається комісією з питань передачі об'єктів.

Порядок залучення і використання коштів або інших матеріальних активів підприємств, господарських товариств, створених у процесі приватизації (корпоратизації), що спрямовуються на капітальний ремонт об'єктів соціальної інфраструктури, визначається в договорах, які укладаються між підприємствами, господарськими товариствами, створеними у процесі приватизації (корпоратизації), та відповідними органами місцевого самоврядування.

2. Видатки, пов'язані з утриманням об'єктів соціальної інфраструктури, відшкодовуються з відповідних місцевих бюджетів починаючи з бюджетного періоду, що настає за роком передачі їх у комунальну власність, відповідно до законодавства".

II. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Президент УкраїниЛ. КУЧМА

м. Київ
3 лютого 2004 року
N 1415-IV