A A A K K K

Про затвердження Положення про формування кадрового резерву керівників державних підприємств, установ і організацій

№ 1912 від 17 жовтня 1999 р.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 18 жовтня 1999 р.КиївN 1912

Про затвердження Положення про формування кадрового резерву керівників державних підприємств, установ і організацій

Кабінет Міністрів України ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Затвердити Положення про формування кадрового резерву керівників державних підприємств, установ і організацій (додається).

2. Вважати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 1995 р. N 847 (ЗП України, 1996 р., N 2, ст. 75).

Прем'єр-міністр УкраїниВ. ПУСТОВОЙТЕНКО

Інд. 49

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 18 жовтня 1999 р. N 1912

ПОЛОЖЕННЯ
про формування кадрового резерву керівників державних підприємств, установ і організацій

1. Кадровий резерв керівників державних підприємств, установ і організацій (далі - кадровий резерв) створюється для заміщення цих посад.

З особами, зарахованими до кадрового резерву, проводиться робота, що має сприяти підвищенню професійного рівня працівників та підготовці їх до виконання функцій на керівній посаді.

2. Кадровий резерв формується міністерством, іншим центральним органом виконавчої влади, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, місцевою державною адміністрацією, а також організацією, якій Кабінет Міністрів України делегував функції управління майном, що перебуває у державній власності (далі - орган управління майном).

Пропозиції стосовно кандидатур для зарахування до кадрового резерву подаються керівниками державних підприємств, установ і організацій (далі - державні підприємства) за письмовою згодою кандидата. До списку кандидатур включаються:

керівні працівники і спеціалісти підприємств різних форм власності та об'єднань підприємств;

працівники центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування.

3. На кожну посаду керівника державного підприємства формується кадровий резерв у кількості не менш як дві особи.

Кандидатами для зарахування до кадрового резерву мають бути професійно підготовлені працівники з повною вищою освітою, які успішно справляються з виконанням службових обов'язків, виявляють ініціативу, мають організаторські здібності, стаж роботи не менше трьох років, а також працівники, що одержали відповідну рекомендацію за результатами проведеної на державному підприємстві атестації. Перевага надається чоловікам віком до 55 років та жінкам - до 50 років.

Запропоновані до кадрового резерву кандидатури погоджуються:

Радою міністрів Автономної Республіки Крим, місцевою державною адміністрацією, якщо державне підприємство належить до сфери управління міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади чи організації, якій Кабінет Міністрів України делегував функції управління майном, що перебуває у державній власності;

міністерством, іншим центральним органом виконавчої влади чи організацією, якій Кабінет Міністрів України делегував функції управління майном, що перебуває у державній власності, якщо державне підприємство належить до сфери управління Ради міністрів Автономної Республіки Крим, місцевої державної адміністрації.

Зарахування кандидатури до кадрового резерву провадиться керівником відповідного органу управління майном за пропозиціями його заступників та керівників структурних підрозділів, які займаються питаннями роботи з кадрами. Державне підприємство, що запропонувало кандидатуру до кадрового резерву, повідомляє про це, в разі потреби, керівництво за місцем роботи зарахованого працівника.

Списки осіб, зарахованих до кадрового резерву, складаються за встановленою формою (додається), розглядаються галузевими або регіональними радами по роботі з кадрами та затверджуються керівником відповідного органу управління майном.

4. Орган управління майном проводить з працівниками, зарахованими до кадрового резерву, роботу згідно із затвердженими ними індивідуальними планами, в яких передбачається:

участь у нарадах, семінарах, конференціях з відповідних питань діяльності органу управління майном;

участь у підготовці управлінських документів підприємства;

вивчення і аналіз законодавства та нормативно-правових документів органу управління майном;

тимчасове виконання обов'язків керівника державного підприємства у разі його тривалої відсутності;

участь в опрацюванні встановлених форм звітності щодо діяльності державного підприємства;

відрядження на провідні вітчизняні та закордонні підприємства для вивчення досвіду управління з метою його застосування;

навчання відповідно до Положення про систему підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців і Положення про єдиний порядок підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації керівників державних підприємств, установ і організацій, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1997 р. N 167.

5. Організаційно-методичне керівництво роботою, пов'язаною з формуванням кадрового резерву, контроль за виконанням законодавчих та інших нормативно-правових актів з цього питання здійснює Головдержслужба.

Структурні підрозділи органів управління майном, які займаються питаннями роботи з кадрами, систематично аналізують практику формування кадрового резерву і роботу з ним, вживають заходів для її вдосконалення.

Списки осіб, зарахованих до кадрового резерву, їх біографічні довідки, інформація щодо роботи з ними та показники дієвості кадрового резерву подаються органом управління майном до Головдержслужби щорічно до 1березня.

Головдержслужба узагальнює надані органами управління майном матеріали і подає Кабінету Міністрів України до 1 квітня.

6. Переважне право на заміщення вакантної посади має працівник, зарахований до кадрового резерву на цю посаду.

Орган управління майном у поданні щодо призначення працівника на вакантну посаду керівника державного підприємства повинен зазначити відомості про терміни перебування кандидата у складі кадрового резерву та проведену з ним роботу.

7. Виключення працівника із складу кадрового резерву може відбуватися за його власної ініціативи або за рішенням органу управління майном на підставі подання керівника державного підприємства.


ЗавантажитиДодаток