A A A K K K

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України

№ 81 від 27 січня 2004 р.

 

ПОСТАНОВА КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

 

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України

 

від 15 травня 2000 р. N 791
від 28 січня 2004 р. N 81

Київ

Кабінет Міністрів України ПОСТАНОВЛЯЄ:

Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 15 травня 2000 р. N 791 "Про управління державними корпоративними правами" (Офіційний вісник України, 2000 р., N 20, ст. 827; 2001 р., N 21, ст. 931) зміни, що додаються.

 

Прем'єр-міністр України В. ЯНУКОВИЧ

 




ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 28 січня 2004 р. N 81

 

ЗМІНИ,
що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 15 травня 2000 р. N 791

   1. У назві та тексті постанови, Положення та порядків, затверджених зазначеною постановою, слова "управління державними корпоративними правами", "орган приватизації", "фізична особа" в усіх відмінках замінити відповідно словами "управління корпоративними правами держави", "відповідний центральний орган виконавчої влади", "громадянин" у відповідному відмінку.

   2. Абзац п'ятнадцятий пункту 1 Порядку проведення конкурсу з визначення уповноваженої особи на виконання функцій з управління корпоративними правами держави, затвердженого зазначеною постановою, викласти в такій редакції:

   "уповноважена особа - визначений за результатами конкурсу громадянин або юридична особа, з якою відповідний центральний орган виконавчої влади укладає договір доручення з управління корпоративними правами держави".

   3. Доповнити Порядок управління акціями (частками), які перебувають у державній власності, господарських товариств, створених за участю Фонду державного майна, затверджений зазначеною постановою, пунктами 11 і 14 такого змісту:

   "11. Для здійснення необхідних заходів з управління корпоративними правами держави, координації діяльності органів виконавчої влади у цій сфері та надання необхідних відомостей іншим органам державної влади Фонд державного майна відповідно до законодавства формує і веде реєстр корпоративних прав держави";

   "14. Відносини, пов'язані з управлінням корпоративними правами держави, регулюються Господарським кодексом України, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до зазначеного Кодексу".