A A A K K K

Про затвердження Порядку повернення покупцям коштів, сплачених за об'єкт приватизації, у разі розірвання або визнання недійсними договорів купівлі-продажу

№ 1701 від 14 серпня 2000 р.

Про затвердження Порядку повернення покупцям коштів, сплачених за об'єкт приватизації, у разі розірвання або визнання недійсними договорів купівлі-продажу

Наказ Фонду державного майна України
від 15 серпня 2000 року N 1701

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
31 серпня 2000 р. за N 567/4788

Відповідно до пункту 133 Державної програми приватизації на 2000 - 2002 роки, затвердженої Законом України "Про Державну програму приватизації", НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок повернення покупцям коштів, сплачених за об'єкти приватизації, у разі розірвання або визнання недійсними договорів купівлі-продажу, що додається.

2. Директору Департаменту інвестиційних зобов'язань Тарабі В. П. забезпечити:

2.1. У п'ятиденний термін з дня підписання цього наказу - його подання на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

2.2. У десятиденний термін з дня державної реєстрації цього наказу - його подання до "Державного інформаційного бюлетеня про приватизацію" для опублікування.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду Васильєва В. В.

Голова ФондуО. Бондар

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Фонду державного майна України
від 15 серпня 2000 р. N 1701

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
31 серпня 2000 р. за N 567/4788

ПОРЯДОК
повернення покупцям коштів, сплачених за об'єкти приватизації, у разі розірвання або визнання недійсними договорів купівлі-продажу

Цей Порядок розроблено згідно з пунктом 133 Державної програми приватизації на 2000 - 2002 роки, затвердженої Законом України "Про Державну програму приватизації на 2000 - 2002 роки". Порядком визначається механізм повернення покупцю об'єкта приватизації (далі -Покупець) коштів, сплачених ним за об'єкт приватизації, у разі розірвання договору купівлі-продажу або визнання його недійсним через невиконання його умов і повернення об'єкта приватизації у власність держави.

1. При розірванні договору купівлі-продажу або визнанні його недійсним повернення Покупцю коштів, сплачених ним за об'єкт приватизації, здійснюється лише на підставі рішення суду, арбітражного суду.

2. Джерелом розрахунків з Покупцем є кошти, одержані органом приватизації від повторного продажу об'єкта, повернутого у власність держави. Розрахунки здійснюються тільки після повторного продажу державою об'єкта приватизації, повернутого у її власність, і надходження коштів від повторного продажу на рахунок позабюджетного Державного фонду приватизації або фонду приватизації АРК.

3. При внесенні змін до плану приватизації (плану розміщення акцій) підприємства у зв'язку з поверненням його майна (пакета акцій) у власність держави і прийняттям органом приватизації рішення про його повторний продаж, цим органом приватизації робиться у плані приватизації (плані розміщення акцій) відповідна примітка.

4. Розрахунки з покупцем орган приватизації здійснює в десятиденний термін з дня надходження коштів від повторного продажу об'єкта на рахунок позабюджетного Державного фонду приватизації або фонду приватизації АРК.

5. У разі отримання від повторного продажу об'єкта суми коштів у розмірі більшому, ніж сплачено Покупцем за договором купівлі-продажу, поверненню підлягає сума, визначена договором. Коригуванню, з урахуванням індексу інфляції за період, що минув з часу його укладення, ця сума не підлягає.

Директор департаменту інвестиційних зобов'язаньВ. Тараба