A A A K K K

Щодо надання роз'яснень з питань навчання оцінювачів

№ 10-36-5645 від 5 травня 2003 р.

 

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

 

ІНСТРУКТИВНИЙ ЛИСТ 

 

від 06.05.2003 р. N 10-36-5645

Фонду майна Автономної Республіки Крим, регіональним відділенням ФДМУ, навчальним закладам, які уклали з ФДМУ угоди про співробітництво 

Щодо надання роз'яснень з питань навчання оцінювачів

 

У зв'язку з численними зверненнями навчальних закладів, які уклали з Фондом державного майна України (ФДМУ) угоди про співробітництво у галузі навчання, регіональних відділень ФДМУ та фізичних осіб - оцінювачів повідомляємо наступне.

Відповідно до абзацу другого статті 14 Закону України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні" професійна підготовка оцінювачів складається з навчання за програмами базової підготовки та підвищення кваліфікації.

Статтею 15 вищезазначеного Закону встановлено, що право на отримання кваліфікаційного свідоцтва набувають фізичні особи, які мають закінчену вищу освіту, пройшли навчання за програмою базової підготовки та стажування протягом одного року у складі суб'єкта оціночної діяльності разом з оцінювачем, який має не менше ніж дворічний досвід практичної діяльності з оцінки майна, отримали його позитивну рекомендацію та успішно склали кваліфікаційний іспит.

Відповідно до вимог Закону України "Про вищу освіту" до структури вищої освіти входять такі освітні й освітньо-кваліфікаційні рівні:

1) освітні рівні:

неповна вища освіта;

базова вища освіта;

повна вища освіта; 

2) освітньо-кваліфікаційні рівні:

молодший спеціаліст;

бакалавр;

спеціаліст, магістр. 

Базовою вищою освітою вважається освітній рівень вищої освіти особи, який характеризує сформованість її інтелектуальних якостей, що визначають розвиток особи як особистості, і є достатніми для здобуття нею кваліфікації за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра.

Повною вищою освітою вважається освітній рівень вищої освіти особи, який характеризує сформованість її інтелектуальних якостей, що визначають розвиток особи як особистості, і є достатніми для здобуття нею кваліфікацій за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста або магістра.

На підставі вищевказаного отримати кваліфікаційне свідоцтво оцінювача може фізична особа, яка здобула базову вищу освіту за освітньо-кваліфікаційними рівнями бакалавра, спеціаліста, магістра.

 

Голова Фонду 

М. Чечетов 

 

Надруковано:

"Відомості приватизації",

N 19, 21 травня 2003 р.