A A A K K K

Про віднесення до безумовних операцій з управління рахунком у цінних паперах операцій зарахування цінних паперів на рахунки у цінних паперах фізичним та юридичним особам, які купують цінні папери в процесі приватизації

№ 1991/275 від 24 вересня 2000 р.

Про віднесення до безумовних операцій з управління рахунком у цінних паперах операцій зарахування цінних паперів на рахунки у цінних паперах фізичним та юридичним особам, які купують цінні папери в процесі приватизації

Наказ Фонду державного майна України, Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку
від 25 вересня 2000 року N 1991/275

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
6 жовтня 2000 р. за N 689/4910

    Відповідно до Закону України "Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні" та з метою прискорення зарахування цінних паперів, які випущені в бездокументарній або в документарній формі, але знерухомлені, на рахунки у цінних паперах фізичним та юридичним особам, які купують цінні папери в процесі приватизації, наказуємо:

    1. Установити, що операція зарахування цінних паперів на рахунки у цінних паперах фізичним та юридичним особам, які купують цінні папери в процесі приватизації, відноситься до безумовної операції з управління рахунком у цінних паперах.

    2. Установити такий порядок переказу або списання цінних паперів на рахунки у цінних паперах осіб, які придбали цінні папери в процесі приватизації:

    2.1. Орган приватизації надає зберігачу, з яким уклав договір про відкриття рахунку у цінних паперах, розпорядження про виконання облікової операції щодо переказу або списання цінних паперів на рахунки у цінних паперах фізичним та юридичним особам, які придбали цінні папери в процесі приватизації, та перелік осіб, який складено відповідно до наказу Фонду державного майна України від 03.11.99 N 2099 "Про відкриття рахунків у цінних паперах фізичними та юридичними особами, які бажають придбати цінні папери в процесі приватизації", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07.12.99 за N 842/4135.

    2.2. Відповідно до отриманого розпорядження про виконання облікової операції щодо переказу або списання цінних паперів зберігач здійснює переказ або списання відповідної кількості цінних паперів з рахунку у цінних паперах органу приватизації на рахунки у цінних паперах кожної з осіб, що вказані в розпорядженні або в переліку осіб, які придбали цінні папери в процесі приватизації.

    2.3. Зберігач, у якого відкриті рахунки у цінних паперах для фізичних та юридичних осіб, що придбали цінні папери в процесі приватизації, проводить безумовну операцію з управління рахунком у цінних паперах зарахування цінних паперів на рахунок у цінних паперах власника відповідно до розпорядження про виконання облікової операції щодо переказу або списання цінних паперів.

    3. Директору Департаменту розвитку фондового ринку Фонду державного майна України (А. Сачівко) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію Міністерству юстиції України.

    4. Директору Департаменту розвитку фондового ринку Фонду державного майна України (А. Сачівко) після державної реєстрації наказу в Міністерстві юстиції України забезпечити його опублікування в установленому порядку.

   Контроль за виконанням цього наказу залишаємо за собою.

Голова Фонду державного майна УкраїниО. Бондар
Т. в. о. Голови Державної комісії з цінних паперів та фондового ринкуМ. Волков