A A A K K K

Повідомлення про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Методики оцінки майна»

Повідомлення про оприлюднення
проекту
 постанови Кабінету Міністрів України
«Про внесення змін до
Методики оцінки майна»

Визначення вартості державного (комунального) майна у процесі його приватизації, відчуження  здійснюється відповідно до положень Методики оцінки майна, затвердженої  постановою Кабінету Міністрів України від 10.12.2003 № 1891 (зі змінами), (далі – Методика).

07 березня 2018 року набрав чинності Закон України «Про приватизацію державного і комунального майна» від 18 січня 2018 № 2269-VIII (далі – Закон про приватизацію), яким встановлено  новий порядок приватизації державного (комунального) майна, що в свою чергу, впливає на особливості оцінки  такого майна.

Зокрема Закон України «Про приватизацію державного і комунального майна» передбачає:

 продаж об‘єктів малої приватизації за балансовою вартістю майна (активів) та у разі продажу пакетів акцій, що  відносяться до об‘єктів малої приватизації, - за номінальною вартістю таких пакетів акцій;

продаж об‘єктів великої приватизації за вартістю, визначеною радниками;

продаж об’єктів державної власності у разі відсутності балансової вартості державного майна або у разі не обрання радника для забезпечення продажу державного майна – за вартістю, визначеною відповідно до вимог Методики.

На сьогодні Методика передбачає, що у більшості випадків визначення вартості об’єктів приватизації здійснюється шляхом проведення незалежної оцінки, що суперечить положенням Закону. У зв‘язку  із зазначеними змінами у законодавстві з питань приватизації державного майна необхідним є узгодження положень Методики із такими змінами.

У зв‘язку  із зазначеними змінами у законодавстві з питань приватизації державного майна необхідним є узгодження положень Методики із такими змінами.

З огляду на зазначене, Фондомдержавного майна України розробленопроект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Методики оцінки майна» (далі – Проект).

Зауваження та пропозиції до Проекту просимо надсилати в паперовому вигляді на адресу Фонду: вул. Генерала Алмазова, 18/9, м. Київ – 133,  та в електронному вигляді на адреси електронних пошт: olga2606@spfu.gov.ua, dina@spfu.gov.ua.

Відповідно до частини першої статті 20 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» зауваження та пропозиції до оприлюдненого Проекту надаються саморегулівними організаціями оцінювачів, фізичними та юридичними особами, крім розробників, Державній  регуляторній  службі  України на адресу:  вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011. Адреса електронної пошти:inform@dkrp.gov.ua.

Зауваження та пропозиції до Проектуприйматимуться Фондом протягом одного місяця від дати його оприлюднення.

Проект постанови

Методика оцінки майна

Пояснювальна записка

Аналіз регуляторного впливу