A A A K K K

Повідомлення про оприлюднення доопрацьованого проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Методики оцінки майна»

​Повідомлення про оприлюднення доопрацьованого проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Методики оцінки майна»​​​​

Відповідно до статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» повідомляється про оприлюднення з 28 травня 2015 року на сайті Фонду державного майна України (www.spfu.gov.ua, сторінка «Нормативна база», «Проекти нормативних актів») проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Методики оцінки майна» (далі – Методика) з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних, юридичних осіб та їх об’єднань.

З метою забезпечення реалізації у 2015 році завдань, визначених Програмою діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2014 № 695 і схваленою Постановою Верховної Ради України від 11.12.2014 № 26-VIII, та Коаліційною угодою від 21.11.2014, передбачено розроблення змін до Методики оцінки майна, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 10.12.2003 № 1891.

Проект Методики розроблено з метою приведення положень чинної Методики оцінки майна, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 10.12.2003 № 1891 (зі змінами), у відповідність із законодавством з питань приватизації, управління об'єктами державної власності, Законом України «Про Фонд державного майна України» в частині оцінки майна.

Необхідність розроблення нової редакції Методики оцінки майна обумовлена суттєвими змінами в зазначеному законодавстві. Зокрема, внесені зміни щодо визначення вартості майна, що додатково вноситься до статутного капіталу товариства, визначення вартості об’єктів приватизації, у тому числі разом із земельною ділянкою державної власності, на якій вони розташовані, або розміру статутного капіталу господарського товариства в процесі приватизації (корпоратизації), визначення вартості пакетів акцій, що за класифікацією об'єктів приватизації відносяться до групи Г, об’єктів незавершеного будівництва як об'єктів приватизації групи Д.

Зауваження та пропозиції до проекту Методики просимо надсилати в паперовому вигляді на адресу Фонду державного майна України: 01601, м. Київ – 133, вул. Кутузова, 18/9, та в електронному вигляді на адресу електронної пошти: natali@spfu.gov.ua.

Відповідно до частини першої статті 20 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» зауваження і пропозиції до оприлюдненого проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Методики оцінки майна» та аналізу регуляторного впливу зазначеного проекту надаються фізичними та юридичними особами, їх об'єднаннями, крім розробника, спеціально уповноваженому органу виконавчої влади з питань державної регуляторної політики – Державній регуляторній службі України на адресу: 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11. Адреса електронної пошти: inform@dkrp.gov.ua.

Зауваження та пропозиції до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення  змін  до  Методики оцінки майна» прийматимуться  Фондом державного майна України протягом одного місяця від дати його оприлюднення.

 

Директор Департаменту

оцінки майна, майнових 

прав та професійної

оціночної діяльності                                                                  Н. Кравцова

 

 

Постанова Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Методики оцінки майна"

Методика оцінки майна

Пояснювальна записка до проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Методики оцінки майна"

Аналіз регуляторного впливу проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Методики оцінки майна"