A A A K K K

Повідомлення про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України»

Повідомлення про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України»

Відповідно до статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» повідомляється про оприлюднення з

02 жовтня 2014 р. на сайті Фонду державного майна України проекту постанови  Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» (далі – Проект постанови) з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних, юридичних осіб та їх об’єднань.

Проект постанови розроблений на виконання доручення Прем`єр-міністра України А. Яценюка від 13 вересня 2014 року № 32174/1/1-14 про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2003 року № 1440 «Про затвердження Національного стандарту № 1 «Загальні засади оцінки майна і майнових прав», від 28 жовтня 2004 року № 1442 «Про затвердження Національного стандарту № 2 «Оцінка нерухомого майна» та від 21 серпня 2014 року № 358 «Про проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов`язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства», з метою приведення зазначених актів Кабінету Міністрів України у відповідність із Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питань оціночної діяльності».

Проект постанови передбачає внесення змін до зазначених нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України, що дозволить застосування правових норм національних стандартів оцінки в оцінці майна для цілей, визначених Податковим кодексом України, а також визначить перехідні положення в період чинності звітів про оцінку, складених відповідно до Порядку проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.2013 № 231, яка сьогодні визнана такою, що втратила чинність. 

Зауваження і пропозиції до Проекту постанови просимо надсилати в паперовому вигляді на адресу Фонду державного майна України: 01601, м. Київ – 133, вул. Кутузова, 18/9, та в електронному вигляді на адресу електронної пошти: natali@spfu.gov.ua.

Відповідно до частини першої статті 20 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» зауваження і пропозиції до оприлюдненого Проекту постанови надаються фізичними та юридичними особами, їх об’єднаннями, крім розробників, Державній службі з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва на адресу: 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11. Адреса електронної пошти: inform@dkrp.gov.ua.

Зауваження та пропозиції до Проекту постанови прийматимуться  Фондом державного майна України протягом одного місяця від дати його оприлюднення.

 

Начальник Управління
оцінки майна та професійної
оціночної діяльності                                                                   Ю. Федоренко

Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України

Пояснювальна записка до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України»

Аналіз регуляторного впливу до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України»