A A A K K K

Повідомлення про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України»

Повідомлення про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України»

Відповідн до статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» повідомляється про оприлюднення з 22.07.2014 на сайті Фонду державного майна України (www.spfu.gov.ua, сторінка «Нормативна база», «Проекти нормативних актів») проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» (далі – Проект), з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних, юридичних осіб та їх об’єднань.

Проект розроблено з метою приведення положень діючих актів Кабінету Міністрів України, що регулюють питання оцінки майна, у відповідність із Законом України від 15.04.2014 № 1206-IV «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку відкриття бізнесу». 

Необхідність розроблення змін до актів Кабінету Міністрів України обумовлена  змінами,  запровадженими   Законом  України  від  15.04.2014 № 1206-IV «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку відкриття бізнесу», зокрема, відмовою від обов’язкового виготовлення і використання суб’єктами господарювання печатки. Нормативно-правовими актами з питань оціночної діяльності визначаються правові засади здійснення оцінки майна, особливостей проведення оцінки відповідного майна залежно від мети оцінки, порядок рецензування звіту про оцінку майна та вимоги до змісту звіту про оцінку майна. Так, однією із вимог до оформлення звіту про оцінку майна є підписання його оцінювачами, які безпосередньо її проводили, і скріплення печаткою та підписом керівника суб'єкта оціночної діяльності. З огляду на зазначене, Фонд державного майна України забезпечив перегляд окремих нормативно-правових актів з питань оцінки майна, оціночної діяльності і розробив відповідні зміни, внесення яких забезпечить приведення  їх положень у відповідність із зазначеним законом.

Зауваження та пропозиції до Проекту просимо надсилати в паперовому вигляді на адресу Фонду державного майна України: 01601, м. Київ – 133, вул. Кутузова, 18/9, і в електронному вигляді на адресу електронної пошти: natali@spfu.gov.ua.

Відповідно до частини першої статті 20 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» зауваження і пропозиції до оприлюдненого проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» та аналізу регуляторного впливу зазначеного Проекту надаються фізичними та юридичними особами, їх об'єднаннями, крім розробника, спеціально уповноваженому органу виконавчої влади з питань державної регуляторної політики – Державній службі України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва на адресу: 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11. Адреса електронної пошти: inform@dkrp.gov.ua.

Зауваження та пропозиції до Проекту прийматимуться протягом одного місяця від дати його оприлюднення.

 

Заступник начальника управління з