A A A K K K

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Методики оцінки майна»

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Методики оцінки майна»

Відповідно до статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» повідомляється про оприлюднення з 03.02.2014 на сайті Фонду державного майна України (www.spfu.gov.ua, сторінка «Нормативна база», «Проекти нормативних актів») проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Методики оцінки майна» (далі – Методика), з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних, юридичних осіб та їх об’єднань.

Проект Методики розроблено з метою приведення положень діючої редакції Методики оцінки майна, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 10.12.2003 № 1891 (зі змінами), у відповідність до законів України «Про Державну програму приватизації» від 13.01.2012 №4335-VI, «Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації щодо реалізації положень Державної програми приватизації на 2012-2014 роки» від 13.01.2012 № 4336-VI та «Про Фонд державного майна України» від 09.12.2011 № 4107-VI.

Необхідність розроблення нової редакції Методики оцінки майна обумовлена суттєвими змінами та доповненнями до законів України «Про Державну програму приватизації», «Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації щодо реалізації положень Державної програми приватизації на 2012-2014 роки» та «Про Фонд державного майна України» в частині оцінки майна. Зокрема, внесені зміни щодо визначення вартості майна, що додатково вноситься до статутного капіталу товариства, визначення вартості об’єктів приватизації, у тому числі разом із земельною ділянкою державної власності, на якій вони розташовані, або розміру статутного капіталу господарського товариства в процесі приватизації (корпоратизації), визначення вартості будівельних матеріалів та устаткування під час продажу об’єктів незавершеного будівництва у випадках, визначених законами України «Про приватизацію державного майна», «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)», «Про особливості приватизації об’єктів незавершеного будівництва», «Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі», «Про Державну програму приватизації».

Зауваження та пропозиції до проекту Методики просимо надсилати в паперовому вигляді на адресу Фонду державного майна України: 01601, м. Київ – 133, вул. Кутузова, 18/9, та в електронному вигляді на адресу електронної пошти: natali@spfu.gov.ua.

Відповідно до частини першої статті 20 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» зауваження і пропозиції до оприлюдненого проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Методики оцінки майна» та аналізу регуляторного впливу зазначеного проекту акта надаються фізичними та юридичними особами, їх об'єднаннями, крім розробника, спеціально уповноваженому органу виконавчої влади з питань державної регуляторної політики – Державній службі України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва на адресу: 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11. Адреса електронної пошти: inform@dkrp.gov.ua.

Зауваження та пропозиції до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення  змін  до  Методики оцінки майна» прийматимуться  Фондом державного майна України протягом одного місяця від дати його оприлюднення.

 

Начальник управління з