A A A K K K

Повідомлення про оприлюднення проекту Закону України "Про внесення зміни до Закону України "Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності"

Повідомлення про оприлюднення проекту Закону України "Про внесення зміни до Закону України "Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності"

Відповідно до статті 9 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" Фонд державного майна України повідомляє про оприлюднення з 24.10.2011 проекту Закону України "Про внесення зміни до Закону України "Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності" та аналізу його регуляторного впливу на офіційній сторінці Фонду державного майна України в мережі Internet з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань.

Проект Закону розроблено Фондом державного майна України на виконання пункту 9.1 Національного плану дій на 2011 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", затвердженого Указом Президента України від 27.04.2011 № 505/2011, та відповідно до пункту 3 доручення Кабінету Міністрів України від 04.08.2011 № 35234/3-11 щодо скорочення документів дозвільного характеру.

Метою проекту є приведення Закону України від 19 травня 2011 року

№ 3392-VI "Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності" у відповідність до Закону України "Про оренду державного та комунального майна" та Земельного кодексу України.

Проектом Закону передбачається виключення з Переліку документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності, затвердженого Законом України від 19 травня 2011 року № 3392-VI, двох документів, які за своєю природою не є дозвільними, оскільки не містять ознак документа дозвільного характеру, а саме:

- дозволу на укладення договору оренди нерухомого майна, що належить до власності Автономної Республіки Крим чи перебуває у державній або комунальній власності (пункт 15);

- погодження Кабінетом Міністрів України продажу земельних ділянок, що перебувають у державній власності, на яких розташовані об'єкти, що підлягають приватизації, іноземним державам та іноземним юридичним особам (пункт 85).

На сьогодні наведені вище документи Фонду державного майна України Законом України від 19 травня 2011 року № 3392-VI віднесено до документів дозвільного характеру.

Зауваження та пропозиції до проекту просимо надсилати на адресу розробника законопроекту: Фонд державного майна України, Департамент законодавчо-аналітичного забезпечення реформування власності та виконання програмних документів, вул. Кутузова, 18/9, м. Київ, 01133, адреса електронної пошти ate@spfu.gov.ua, та на адресу спеціально уповноваженого органу: Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва на адресу: вул. Арсенальна, 9/11,

м. Київ, 01011, адреса електронної пошти mail@dkrp.gov.ua.

Зауваження та пропозиції до проекту Закону України "Про внесення зміни до Закону України "Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності" від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань прийматимуться Фондом державного майна України протягом місяця з дня оприлюднення. 


Проект Закону України "Про внесення зміни до Закону України "Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності"

Аналіз регуляторного впливу проекту Закону України "Про внесення зміни до Закону України "Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності"