A A A K K K

Повiдомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта

Повiдомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта

 Відповідно до статті 9 Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” повідомляється про оприлюднення з 26.04.2012 року на сайті Фонду державного майна України проекту постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2001 року № 32”  з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних, юридичних осіб та їх об’єднань.

   Згідно з частиною 9 статті 27 Закону України «Про приватизацію державного майна» у разі розірвання в судовому порядку договору купівлі-продажу у зв’язку з невиконанням покупцем договірних зобов’язань приватизований об’єкт підлягає поверненню у державну власність, включаючи земельну ділянку. Порядок повернення в державну власність об’єктів приватизації в разі розірвання або визнання недійсними договорів купівлі-продажу таких об’єктів затверджується Кабінетом Міністрів України. Повторний продаж такого об’єкта проводиться протягом одного року після повернення його у державну власність.

   У зв'язку з набранням чинності Законами України «Про Державну програму приватизації» від 13.01.2012 № 4335-VI, «Про внесення змін до деяких Законів України з питань приватизації щодо реалізації положень Державної програми приватизації на 2012-2014 роки» від 13.01.2012 № 4336-VI та «Про Фонд державного майна України» від 09.12.2011 № 4107-VI виникла необхідність у приведенні у відповідність з його вимогами Порядку повернення у державну власність об’єктів приватизації у разі розірвання або визнання недійсними договорів купівлі-продажу таких об’єктів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2001 року № 32.

   З огляду на зазначене Фонд державного майна підготував проект постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2001 року № 32”.

   Зауваження та пропозиції до проекту зазначеної постанови Кабінету Міністрів України просимо надсилати на адресу: 01133, м. Київ, вул. Кутузова, 18/9, Фонд державного майна України, Управління з питань договірного менеджменту. Адреса електронної пошти (e-mail) maya@spfu.gov.ua

   Зауваження та пропозиції до проекту постанови приймаються Фондом державного майна України протягом одного місяця від дати його оприлюднення.


Аналiз регуляторного впливу до проекту наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Порядку внесення змін до договорів купівлі-продажу державного майна».

Пояснювальна записка до проекту постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2001 року № 32”

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2001 року № 32