A A A K K K

Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Фонду державного майна України "Про внесення змін до Порядку погодження планів санації, мирових угод і переліків ліквідаційних мас»

Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Фонду державного майна України "Про внесення змін до Порядку погодження планів санації, мирових угод і переліків ліквідаційних мас»

Відповідно до статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та з метою одержання зауважень і пропозицій Фонд державного майна України повідомляє про оприлюднення на веб-сайті Фонду (http://spfu.gov.ua) проекту наказу Фонду державного майна України «Про внесення змін до Порядку погодження планів санації, мирових угод і переліків ліквідаційних мас» та аналізу регуляторного впливу вказаного проекту наказу.

У зв’язку з прийняттям Закону України від 22 грудня 2011 року № 4212-VI «Про внесення змін до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» виникла потреба приведення у відповідність до нього Порядку погодження планів санації, мирових угод і переліків ліквідаційних мас, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 6 червня 2007 року № 895, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19 липня 2007 року за № 836/14103 (далі – Порядок).

Відповідно до прийнятого Закону:

- державний орган з питань банкрутства установлює типові форми плану санації і мирової угоди, перелік майна, яке включається до ліквідаційної маси у справах про банкрутство;

- план санації боржника може бути розроблений та поданий до господарського суду на затвердження як у процедурі санації так і у процедурі розпорядження майном;

- визначено десятиденний строк для погодження плану санації або мирової угоди уповноваженим органом управління.

У той же час діючим Порядком встановлено механізм погодження Фондом державного майна планів санації виключно у процедурі санації та надання місячного строку на розгляд планів санації та мирових угод.

Проект наказу Фонду державного майна України «Про внесення змін до Порядку погодження планів санації, мирових угод і переліків ліквідаційних мас» передбачає:

- обов’язкову відповідність планів санації, мирових угод та переліків ліквідаційних мас, які подаються до Фонду на погодження, типовій формі, установленій державним органом з питань банкрутства;

- доповнення нормативно-правового акта іншим можливим суб’єктом подання планів санації до Фонду на погодження - арбітражним керуючим, який виконує повноваження розпорядника майна (у випадку розробки плану санації у процедурі розпорядження майном);

- заміну строку розгляду Фондом державного майна планів санації та мирових угод з місячного на десятиденний.

Метою розробки проекту наказу є приведення Порядку погодження планів санації, мирових угод і переліків ліквідаційних мас, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 06.06.2007 № 895, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 19.07.2007 за № 836/14103 у відповідність до вимог Закону України від 22 грудня 2011 року № 4212-VI «Про внесення змін до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»).

Впровадження даного регуляторного акта надасть можливість приведення нормативно-правового акта у відповідність із Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (у редакції Закону України від 22 грудня 2011 року № 4212-VI «Про внесення змін до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом») та виконання Фондом визначених Законом України «Про Фонд державного майна України» повноважень в частині банкрутства у правовому полі.

Зауваження та пропозиції до проекту зазначеного наказу Фонду просимо надсилати на адресу: вул. Кутузова, 18/9, м. Київ 133, 01601 Фонд державного майна України, Управління з питань фінансового аналізу та відновлення платоспроможності. Адреса електронної пошти (e-mail) srv@spfu.gov.ua.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу приймаються Фондом державного майна України протягом одного місяця від дати його оприлюднення.

- Проект наказу ФДМУ «Про внесення змін до Порядку погодження планів санації, мирових угод і переліків ліквідаційних мас».

- Пояснювальна записка до проекту наказу Фонду державного майна України «Про внесення змін до Порядку погодження планів санації, мирових угод і переліків ліквідаційних мас».

- Аналіз регуляторного впливу проекту наказу Фонду державного майна України «Про внесення змін до Порядку погодження планів санації, мирових угод і переліків ліквідаційних мас».

Заступник начальника Управління

фінансового аналізу

та відновлення платоспроможності                                                                Н. Блощаневич



Про внесення змін до Порядку погодження планів санації, мирових угод і переліків ліквідаційних мас

Аналіз регуляторного впливу проекту наказу Фонду державного майна України «Про внесення змін до Порядку погодження планів санації, мирових угод і переліків ліквідаційних мас»

Пояснювальна записка до проекту наказу Фонду державного майна України «Про внесення змін до Порядку погодження планів санації, мирових угод і переліків ліквідаційних мас»