A A A K K K

До уваги оцінювачів!

Відповідно до частини третьої статті 14 Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні» оцінювачі зобов'язані не рідше одного разу в два роки підвищувати кваліфікацію за програмою підвищення кваліфікації. Невиконання цієї вимоги є підставою для зупинення дії кваліфікаційного свідоцтва оцінювача.

Згідно з вимогами пунктів 3.6. розділу ІІІ Загальних вимог до навчальних програм навчання оцінювачів та підвищення їх кваліфікації, затверджених наказом Фонду державного майна України (далі – Фонд) від 15 квітня 2004 р. № 754, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05 травня 2004 р. за № 562/9161, оцінювачі в межах установленого законом дворічного строку для чергового підвищення кваліфікації можуть вільно обирати час, місце та навчальний заклад для його проходження. Оцінювач повинен підвищити кваліфікацію за кожною спеціалізацією, що зазначена в його свідоцтві про реєстрацію в Державному реєстрі оцінювачів та суб'єктів оціночної діяльності (далі – Державний реєстр), шляхом проходження навчання на курсах з підвищення кваліфікації за відповідним напрямом оцінки.

При цьому звертаємо увагу, що відповідно до пункту 6.1 розділу VI Порядку ведення Державного реєстру оцінювачів та суб'єктів оціночної діяльності, затвердженого наказом Фонду від 10 червня 2013 р. № 796, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 13 червня 2013 р. за № 937/23469 (далі – Порядок), Фонд має право прийняти рішення про виключення інформації про оцінювачів (суб'єктів оціночної діяльності) з Державного реєстру, зокрема, у разі зупинення дії (анулювання) кваліфікаційного свідоцтва оцінювача.

Виключення інформації про оцінювача (суб'єкта оціночної діяльності) з Державного реєстру здійснюється одночасно з оприлюдненням відповідного наказу Фонду на офіційному веб-сайті Фонду.

Відповідно до пункту 5.7 розділу V Порядку оцінювач (суб'єкт оціночної діяльності), інформація про якого не включена до Державного реєстру, не має права здійснювати оцінку майна, майнових прав.

Враховуючи вищезазначене, та керуючись наказом Фонду від  04 грудня 2014 р. № 2734 «Про внесення змін до деяких наказів Фонду державного майна України», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 24 грудня 2014 р. за № 1633/26410, повідомляємо про необхідність своєчасного проходження  навчання за програмою  підвищення кваліфікації за кожною спеціалізацією, що зазначена  у свідоцтві про реєстрацію в Державному реєстрі.