A A A K K K

Юлія Бєлова: Розблокування великої приватизації – це необхідна умова успішного відновлення економіки України

22 січня заступниця Голови Фонду державного майна України Юлія Бєлова, яка координує процеси пов’язані зі законотворчою діяльністю в Фонді, взяла участь у прямому ефірі на Facebook-сторінці Фонду.

Законодавчі ініціативи Фонду – це дієві інструменти в процесі стабілізації української економіки. Це той інструмент, який допомагає максимально уніфікувати і спростити бюрократичні процедури, зробити їх прозорими, зрозумілими та простими для виконання.

Особливу увагу заступниця Голови Фонду акцентувала на важливому законопроекті, який схвалив та подав на розгляд Верховної Ради Кабінет Міністрів України – «Про внесення змін до Розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна», яким буде знято законодавче обмеження на проведення приватизаційних аукціонів по об’єктах великої приватизації. 

«Бюджет України потребує ресурсів для боротьби з пандемією, утримання економічної стабільності та найшвидшого відновлення ділової активності після обмежувальних заходів. Слід зазначити, що стратегічний курс України щодо приватизації та залучення інвестицій в українську економіку залишається незмінним. Тому якнайшвидше розблокування Парламентом великої приватизації дозволить Фонду успішно виконати план надходжень до держбюджету.  Саме цей процес стане підтвердженням обраного Україною курсу на прозору приватизацію, затвердженого в Меморандумі з Міжнародним валютним фондом», – наголосила Юлія Бєлова.