A A A K K K

Скоро в Україні буде опублікований перелік всього державного та комунального майна, яке вперше піде на аукціон

19 червня 2020 року Фонд державного майна України своїм наказом затвердив форму надання інформації про об’єкти, щодо яких прийнято рішення про передачу в оренду.

Усі об’єкти оренди, які станом на 1 лютого 2020 року перебували у переліках цілісних майнових комплексів підприємств та їх структурних підрозділів і нерухомого майна, що може бути передане в оренду згідно із Законом України «Про оренду державного та комунального майна», вважаються такими, щодо яких прийнято рішення про включення їх до Переліку першого типу.

Нагадаємо, що перелік першого типу – це перелік об’єктів оренди, щодо яких прийнято рішення про передачу в оренду на аукціоні.

Форма для переліку об’єктів оренди необхідна для того, щоб уповноважені органи управління державного і комунального майна до 15 липня 2020 року передали Фонду державного майна, органам, уповноваженим представницьким органам місцевого самоврядування інформацію отриману від балансоутримувачів. У свою чергу балансоутримувачі до 1 липня 2020 року мають передати інформацію уповноваженим органам управління про об’єкти оренди, які станом 1 лютого 2020 року перебували у переліках потенційних об’єктів оренди.

Ознайомитись із текстом наказу ви можете за посиланням.