A A A K K K

Співробітники ОГХК отримають заробітні плати впродовж кількох днів

Через заборгованість контрагентів перед АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» у розмірі більш ніж 1 млрд гривень, з якої прострочена дебіторська заборгованість складає близько 366 млн грн, на підприємстві виникла потреба відстрочення виплати заробітних плат співробітникам. Про затримку було завчасно повідомлено профспілки підприємства, а повну виплату заробітних плат буде здійснено впродовж кількох днів.

Причиною затримки виплат стало невиконання зобов'язань перед ОГХК з боку фірм-контрагентів, які заявили, що відмовляються сплачувати за отриману раніше продукцію, постачання якої здійснювалося за контрактами, укладеними колишнім менеджментом компанії. Юридичний відділ підприємства розпочав претензійну роботу з компаніями боржниками.

Керівництво ОГХК розуміє, що професійний трудовий колектив — найбільш цінний актив компанії, тому робить усе можливе для погашення заборгованостей перед співробітниками впродовж найближчих кількох днів. Голову профспілкового комітету ПОП «ВГМК» Федора Клименко завчасно проінформовано про виникнення дефіциту коштів компанії, а також про строки виплати заробітних плат.

«Фінансова ситуація на підприємстві дійсно складна і я бачу, що новий керівний склад ОГХК робить усе можливе для її стабілізації. З боку трудового колективу можу заявити, що ми вдячні за відвертість керівництва та готові продовжити безперебійну роботу до погашення заборгованостей по заробітних платах», —  зазначив голова профспілкового комітету ПОП «ВГМК» Федір Клименко.

Наразі новий менеджмент ОГХК активно працює над ліквідацією касових розривів підприємства, які виникли через фінансові махінації екс-керівників компанії. Нові контрагенти компанії ретельно перевіряються, а контракти з ними укладаються на умовах повної або часткової передоплати та за ринковими цінами.

«Це неприємна ситуація, але вона контролюється та вирішується. Впродовж кількох днів ми виділимо кошти для виплати заробітних плат у повному обсязі та зробимо усе необхідне, аби не допустити повторення подібних затримок. Вже з середини липня ОГХК виходить на новий режим роботи, що гарантуватиме стабільне надходження коштів за продукцію компанії. Я дуже вдячний нашим співробітникам за розуміння ситуації. Тільки наша з вами спільна сумлінна праця на користь держави та ОГХК дозволить більше ніколи не допустити такої кризи, з якої сьогодні виходить підприємство», — повідомив Артур Сомов, заступник голови правління АТ «ОГХК».

*Уся інформація щодо діяльності ОГХК тимчасово публікуватиметься на офіційному сайті Фонду державного майна України, оскільки доступ до сайту компанії та офіційної Facebook сторінки ОГХК заблоковано колишнім менеджментом.