A A A K K K

Уряд надав право на звільнення від орендної плати або отримання знижок на період карантину виключно для комерційного сектору

Фонд державного майна України повідомляє, що повне звільнення від сплати за оренду або ж знижки в 50% та 75% на період карантину відповідно до Постанови Кабінету Міністрів № 611 “Деякі питання сплати орендної плати за державне майно під час дії карантину” від 15 липня 2020 року надані лише категоріям орендарів державної власності, що здійснюють підприємницьку діяльність (представникам комерційного сектору), які через карантинні обмеження були змушені призупинити свою діяльність. Разом із тим, звільнення від сплати за оренду та знижки не розповсюджуються на громадські організації.

Нагадаємо, що 11 березня 2020 року Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2“ і у подальшому вносив до неї зміни. Ця постанова, поміж іншого, встановила карантинні обмеження на діяльність низки категорій бізнес-суб’єктів та організацій в сферах торгівлі, громадського харчування, надання транспортних послуг, надання культурно-розважальних послуг та інших на час дії карантину, спричиненого пандемією коронавірусної хвороби COVID-19.

Варто зауважити, що значна кількість орендарів державної власності працюють у сферах, які потрапили під карантинні обмеження. Через вимушене призупинення діяльності в період карантину вони понесли збитки. Відтак, з метою надати підтримку таким підприємцям, Фонд державного майна ініціював і розробив Постанову КМУ № 611.

Більш детально про категорії орендарів, що були повністю звільненні від орендної плати або ж отримали знижки на час карантину читайте також за посиланням:  https://bit.ly/3jpKVWu.