A A A K K K

Тарас Єлейко: Завдяки стандартизації процесів Фонд готовий забезпечити прозору приватизацію щойно переданих Урядом майже 200 підприємств

Заступник Голови Фонду державного майна України Тарас Єлейко заявив про готовність Фонду державного майна України до проведення якісного процесу прозорої приватизації підприємств, які були передані Урядом в управління Фонду для подальшої приватизації.

В цьому контексті він розповів про створення збірника інструкцій та нормативно-правових документів щодо приватизації, який стандартизує та налаштовує роботу всіх органів приватизації – як центрального апарату Фонду, так і його регіональних відділень.

«Розроблений нами документ – це свого роду «Біблія приватизації». В ньому описані всі, до найменшої, деталі, які потрібно врахувати при виставленні кожного об'єкта на прозорі приватизаційні аукціони. Це допоможе стандартизувати нашу роботу та забезпечити швидку і прозору підготовку отриманих в управління Фонду об’єктів для залучення інвестицій», – пояснив Тарас Єлейко.

За його словами, процес приватизації складається з п’яти етапів: включення об’єкта до переліку приватизації, прийняття об’єкта до сфери управління Фонду, підготовка до приватизації, організація продажу та маркетинг.

«Для опису цих кроків ми розробили та прийняли 12 документів: регламенти, інструкції, правила. Вони дуже чітко і детально описують кожен крок в процесі приватизації. Тепер об’єкти по всій Україні будуть підготовлені до приватизації з максимальною якістю розкриття інформації для залучення інвестицій», – резюмував заступник Голови Фонду Тарас Єлейко.

Зазначений збірник регулює абсолютно всі питання що стосуються підготовки об’єктів до прозорої приватизації: починаючи від шаблонів наказів, і закінчуючи кутом нахилу камери при зйомці об’єкта для публікації його фото на сайті.