A A A K K K

Оренда за новими правилами: ціна оренди нежитлової будівлі в Одесі за результатами онлайн аукціону зросла в понад 60 разів

20 жовтня відбувся один із перших онлайн аукціонів з оренди державної власності за новими прозорими правилами. Об’єкт, щодо оренди якого був проведений зазначений аукціон – нежитлова будівля приймального відділення санаторію в Одесі площею 197,3 кв. м. 

Стартова ціна оренди, за якою об’єкт був виставлений на аукціон,  становила 9 632,42 грн. У результаті торгів в електронній торговельній системі Prozorro.Продажі, в яких взяли участь 8 учасників, ціна лоту зросла до 583 000,00 грн. Тобто, у 60,5 разів. 

Згідно з Порядком передачі в оренду державного і комунального майна, переможець торгів має 3 робочі дні на підписання протоколу та 20 робочих днів для укладення договору оренди з дня, наступного за днем формування протоколу про результати аукціону  в Prozorro.Продажі. 

Переможцем аукціону стало ТОВ «Майнд Сет». У випадку, якщо переможець аукціону не підпише протокол, він втратить вже сплачений ним для участі в аукціоні гарантійний внесок, який становить 20 736, 23 грн.  В такому разі автоматично формується новий протокол про результати електронного аукціону, в якому переможцем визначається учасник з наступною за величиною закритою ціновою пропозицією – Приватний заклад «Заклад дошкільної освіти «Веселі малята» з ціновою пропозицією у розмірі 582 тис. грн