A A A K K K

РВ Фонду держдавного майна у Києві оголосило аукціон з продовження договору оренди приміщення під приватний навчальний заклад будівлі корпусу Національного педагогічного університету

Регіональне відділення Фонду державного майна України у місті Києві оголосило про проведення аукціону з продовження договору оренди приміщення в будівлі музично - педагогічного освітнього корпусу загальною площею 718,00 кв.м через електронний аукціон. Приміщення розташоване за адресою: м. Київ,  вул. Тургенєвська, 11. 

Стартова ціна оренди, за якою об’єкт виставлений на аукціон, становить 17057,64 грн.

Проведення аукціону заплановано на 4 січня 2021 року. Посилання на нього – https://bit.ly/2VCfhu9.

Балансоутримувачем приміщення є Національний педагогічний університет
імені М.П. Драгоманова.

Попередній договір оренди даного приміщення був укладений з приватним вищим навчальни закладом «Інститут екології економіки і права» 12 лютого 2010 року.

Договір буде продовжений на 5 років. В умовах оренди встановлене обмеження на цільове використання даного об’єкта державної нерухомості. Приміщення може бути використане під розміщення на його базі закладу освіти. 



Закон України «Про оренду державного і комунального майна», визначив перелік договорів оренди, які можуть бути продовжені без проведення аукціону. До цього переліку, так само, входять договори, які укладені із закладами освіти всіх форм власності, що мають ліцензію на провадження освітньої діяльності (у тому числі приватні). Важливо, що такий договір мав бути укладений відповідно до Закону про оренду, після набуття ним чинності 1 лютого 2020 року.

Відтак, переможець електронних торгів в майбутньому матиме право продовжити строк дії договору вже без проведення аукціону. 

Разом із тим, умовами аукціону передбачено, що у разі перемоги на аукціоні іншого учасника, ніж чинний орендар, передача майна переможцю аукціону та підписання акта приймання-передачі майна відбудеться в термін після закінчення освітнього процесу у поточному учбовому році, тобто з 1 липня 2021 року.