A A A K K K

Костянтин Кошеленко розповів про результати роботи мережі відділень Фонду держмайна у грудні 2020 року

15 січня заступник Голови Фонду державного майна України Костянтин Кошеленко провів онлайн зустріч на офіційній сторінці Фонду в соціальній мережі Facebook. Темою ефіру став результат роботи регіональних відділень за грудень 2020 року.

Він розповів про здобутки Фонду держмайна у сфері приватизації та оренди, зокрема про результати приватизації об’єктів спиртової галузі, а також, презентував результати найуспішніших аукціонів.

Так, загальна сума успішних приватизаційних аукціонів у грудні становить понад 788 млн грн, а середній показник росту ціни склав  227%. Разом із тим, у грудні від оренди до держбюджету надійшли 136 млн гривень. 

«Таких результатів нам вдалося досягти, в тому числі, завдяки роботі регіональних відділень, які є амбасадорами Фонду в усіх регіонах України. Саме там відбувається перший контакт з інвестором і проводяться консультації щодо оренди чи приватизації державного майна. Для досягнення успішних показників роботи ми правильно налагоджуємо роботу, а для чіткого моніторингу ключових показників ефективності впровадили індикативний рейтинг мережі відділень поквартально» – повідомив Костянтин Кошеленко.

За його словами, лідерами четвертого кварталу 2020 року стали регіональні відділення по Київській, Черкаській та Чернігівській областях, по Вінницькій та Хмельницькій областях, а також по Харківській, Донецькій та Луганській областях. 

Під час ефіру він акцентував окрему увагу на ініціативі Фонду держмайна у взаємодії з Кабінетом Міністрів України щодо передачі в управління місцевим державним адміністраціям майна, яке у процесі приватизації не увійшло до статутного капіталу господарських товариств. 

«Одна з найважливіших функцій держави – соціальна. І саме з метою соціального захисту громадян, ми передаємо майно, яке не увійшло до статутного капіталу, обласним державним адміністраціям – заявив Костянтин Кошеленко, та додав, що перші передачі відбудуться вже у першому кварталі 2021 року – це стане позитивною новиною для тисяч родин, які протягом багатьох років не можуть приватизувати майно та стати реальними власниками свого житла».