A A A K K K

46 об’єктів приватизації на Львівщині будуть виставлені на онлайн-аукціони у 2021 році - Костянтин Кошеленко

Про це 25 лютого 2021 року повідомив заступник Голови Фонду держмайна України Костянтин Кошеленко під час робочого візиту до міста Львів.

Під час візиту Костянтин Кошеленко обговорив питання співпраці з керівництвом міста та області, потенційними інвесторами та розповів журналістам про актуальні теми приватизаційного і орендного процесів.

Заступник Голови Фонду подякував керівництву Львова та Львівської області за ефективну співпрацю та відзначив потужний економічний потенціал регіону.

«Наша мета – залучення інвестицій в місцеву економіку через приватизацію та оренду. Приватизація дозволить замість витрат на утримання непрофільних активів отримати кошти на корисні для регіону речі від зростання надходжень до місцевого бюджету та створити нові робочі місця», – заявив Костянтин Кошеленко.

Він також зазначив про те, що завдяки прозорим ринковим механізмам ціна активів формується відкрито, внаслідок чого кількість учасників аукціонів зросла з 2,2 до 3,1, та розповів про приватизаційні плани у Львові.

«Маємо високий потенціал із 46 об‘єктів в переліку, який в 2021 році дозволить залучити не менше 610 млн грн надходжень до бюджету, модернізувати активи, які давно цього потребують, та створити можливості для бізнесу і нові робочі місця», – наголосив заступник Голови Фонду держмайна.

Разом із тим, він відзначив позитивну динаміку надходжень від приватизації на Львівщині. Так, у минулому році від приватизації до держбюджету надійшли 126 млн грн, що майже в 2 рази більше ніж у 2019 та в 5 разів більше ніж у 2018 роках.

Костянтин Кошеленко також запропонував журналістам і громадськості повідомляти про випадки нецільового використання державних активів, та сприяти таким чином їх передачі на прозору приватизацію.