A A A K K K

Львівське ПрАТ «ПКІ конвеєробудування» на прозорому онлайн-аукціоні: ціна зросла у 423 рази до 100 млн грн

26 лютого 2021 року відбувся аукціон з приватизації державного пакету акцій розміром 72,6920% статутного капіталу ПрАТ «Проектно-конструкторський інститут конвеєробудування» , за результатами якого до держбюджету мають надійти 100 млн грн.

За право власності на актив на відкритих торгах змагалися 35 учасників, які збільшили ціну у 423,4 разів – зі стартових 236 140 грн до 100 000 000 грн.

«ПКІ конвеєробудування», що розташований у Львові, є єдиним в Україні спеціалізованим інститутом по розробці та проектуванню транспортних систем, підіймально-транспортного обладнання неперервної дії.

Серед основних видів діяльності – дослідження й експериментальні розробки у сфері природничих і технічних наук та технічні випробування і дослідження.

В Інституті накопичений значний інтелектуальний потенціал - в технічному архіві зберігаються проектно-конструкторські документи на більш ніж 30 видів обладнання транспортних систем для механізації та автоматизації вантажно-розвантажувальних та транспортно-складських робіт, що в різні часи були розроблені інститутом та поставлені на виробництво більше 2-х тисяч підприємств різних галузей господарства України та інших держав.

Унікальне підприємство протягом останніх років не використовувало наявний потенціал на повну, а левову частину прибутків отримувало від здачі приміщень в оренду. Залучення ефективного інвестора шляхом прозорої приватизації дасть змогу підприємству отримати інвестиції та провести реновацію. 

В результаті успішного аукціону підприємство отримає шанс на оновлення та розвиток, інвестор - унікальний та перспективний бізнес, а держава та місто Львів - податкові надходження до бюджету та робочі місця. 

Згідно з приватизаційними умовами, новий власник зобов'язаний забезпечити збереження основного виду діяльності, освоїти нові види продукції, робіт та послуг, а також не допустити звільнення працівників.

З інформацією про найближчі приватизаційні аукціони можна ознайомитись, перейшовши за посиланням.