A A A K K K

Чернігів: 31 березня відбудеться прозорий аукціон з приватизації АТ «Хімтекстильмаш»

31 березня 2021 року відбудеться онлайн-аукціон з приватизації державного пакету акцій (100%) АТ «Хімтекстильмаш», що розташоване на вул І. Мазепи, 110 в Чернігові.

Основним видом економічної діяльності підприємства є дослідження та експериментальні розробки у сфері природничих і технічних наук, а серед продукції, що виробляє товариство, можна виділити:

  • машини і обладнання для виробництва хімічних, природних та мінеральних ниток та волокон

  • машини і обладнання для харчової промисловості і переробки продукції агропромислового комплексу 

  • товари широкого вжитку

«Хімтекстильмаш» є єдиним в Україні розробником вальцових верстатів, що використовуються для механічного розмелювання ядер насіння олійних культур.

Загальна площа будівель та споруд – 33 497 м², а розмір земельних ділянок – 7,9386 га. Товариство має зареєстровану торгову марку.

Левову частку прибутків підприємство зараз отримує від здачі майже третини приміщень в оренду.

Одна з основних цілей, які переслідує Фонд державного майна під час приватизації такого роду об'єктів – це перетворення непродуктивних активів у продуктивні. Не зважаючи на значний обсяг зобов'язань, в АТ «Хімтекстильмаш» збережені всі основні виробничі засоби – у разі залучення інвестицій товариство здатне швидко відновити виробничий потенціал на повну потужність.

Стартова ціна на об'єкт складає 994 819 грн, а прийом заявок на участь в прозорому онлайн-аукціоні триватиме до 30 березня.

Детальніше про цей об'єкт приватизації: https://bit.ly/38EJoIe