A A A K K K

«Велика приватизація» в`язниць: перший об`єкт на прозорому онлайн-аукціоні

16 квітня 2021 року відбудеться онлайн-аукціон з приватизації окремого майна державної установи «Ірпінський виправний центр (№132)», що знаходиться в смт Коцюбинське Київської області.

Це перший об'єкт, що виставляється на прозорі торги в рамках «великої приватизації»  в'язниць - спільного проекту Фонду державного майна та Міністерства юстиції України.

Ірпінська колонія - непрацююча установа, яку закрили через зменшення кількості засуджених в Україні, але держава продовжує витрачати значні кошти на її утримання. Це близько 10 млн гривень на рік.

Разом із тим, об’єкт має чудовий інвестиційний потенціал. Місце розташування - смт Коцюбинське Київської області, що знаходиться на відстані лише 6 км від столичної станції метро «Академмістечко». Зручну логістику майбутній інвестор також зможе забезпечити і завдяки залізничній гілці, що знаходиться поруч. 

«Ірпінський виправний» оточений новим житловим комплексом, що, з одного боку, є ще одним аргументом на користь перенесення виправних закладів за межі населених пунктів, а з іншого - забезпечує інфраструктуру для потенційних проєктів на базі непрацюючої колонії.

Ще одна важлива річ для інвестора - до об'єкта приватизації підведені комунікації: водопостачання, каналізаційна мережа, електропостачання здійснюється двома підстанціями: 700 та 490 кВт.

Загальна площа  будівель та споруд активу  - 28141,7 м², розмір земельних ділянок, які займає установа, – 8,3 га.

Більш детально про приватизацію «Ірпінський виправний центру» та його інвестиційний потенціал можна дізнатися, переглянувши тематичний відеоблог із заступником голови Фонду держмайна Тарасом Єлейком та заступницею міністра юстиції Оленою Висоцькою за посиланням:

 

Стартова ціна окремого майна державної установи «Ірпінський виправний центр (№132)» на онлайн-аукціоні складає 110 105 794 грн, а прийом заявок на участь в онлайн-аукціоні триватиме до 15 квітня.

Загалом Фонд держмайна панує виставити на прозорі онлайн-аукціони майно 35-ти виправних закладів, що не працюють.

Приватизація «законсервованих» виправних центрів не тільки позбавить державу збитків і стане джерелом надходження до бюджету, а й дозволить створити сучасні виправні центри з покращеними умовами утримання, умовами праці для персоналу та високим рівнем безпеки для суспільства.

Більш детально про приватизацію Ірпінського виправного центру: https://bit.ly/2PkAWYh