A A A K K K

Розпочався прийом заявок для участі в аукціоні з приватизації АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія»

2 липня 2021 року Фонд державного майна України опублікував інформаційне повідомлення про проведення аукціону з приватизації АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», що є початком подачі заявок від потенційних інвесторів для участі в аукціоні.

Відповідно до зазначеного повідомлення, перший аукціон з великої приватизації у цьому році відбудеться 31 серпня об 11 годині, зі стартовою ціною 3,7 млрд грн. 

Аукціон з приватизації АТ «ОГХК» відбудеться за класичною моделлю – на підвищення ціни з кроком у 50 млн гривень, за участі ліцитатора, а всі бажаючі зможуть подивитися пряму трансляцію.

З моменту публікації та до 16 години 19 серпня потенційні інвестори, які бажають взяти участь в аукціоні, можуть сплатити гарантійний внесок у сумі 185 млн грн, реєстраційний внесок у сумі 60 тисяч грн,  та подати аукціонну документацію до Фонду державного майна.

Також, на письмову вимогу бажаючих взяти участь в аукціоні та після укладання з Фондом держмайна договору про конфіденційність, вони мають можливість відвідати офіс компанії.

За словами Голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка, прозорий аукціон АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» має всі шанси стати першим успіхом Великої приватизації за останні 15 років, з часів приватизаційного аукціону «Криворіжсталі».

«Фонд держмайна провів важливу роботу з підготовки АТ «ОГХК» до приватизаційного аукціону, який став можливим завдяки політичній підтримці прозорої приватизації з боку Президента України, Верховної Ради та Кабінету міністрів. Результат цієї роботи – зростання стартової ціни АТ «ОГХК» з 2,1 до 3,7 млрд грн», – заявив Дмитро Сенниченко.

Довідково

В структуру АТ «ОГХК» входять Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (Дніпропетровська область) та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (Житомирська область).

АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» не є стратегічним активом для держави – в усьому світі компанії, які займаються видобуванням титаномістких руд, знаходяться у приватній власності, за винятком деяких компаній у Китаї.